Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

3.35

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Kachna
    • 200
      g celer
    • sůl
    • hladká mouka
    • majoránka
    • kmín
    • 1
      ks kachna
    • 500
      g růžičková kapusta
  • Nudle
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 260
      g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  • Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme špetkou majoránky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů doměkka.
  • Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, do kterého vyndáme pečený celer z kachny. Vydusíme a zaprášíme hladkou moukou. Po zpěnění zalijeme kuřecím vývarem (možno použít kuřecí bujón), dále rozemneme 2 špetky majoránky. Necháme 10–15 min provařit a poté přecedíme přes hustý cedník. Upečenou kachnu necháme odpočinout na teplém místě.
  • Před podáváním kachní prsa a stehna vykostíme a nakrájíme na cca 1 cm plátky.
  • Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a vaříme v mírně osolené vodě 4 minuty. Scedíme.
  • Z vajec, hrubé mouky a soli si připravíme středně tuhé těsto, které rozválíme na tenký plát. Po zaschnutí nakrájíme na 0,5 cm široké nudle. Vložíme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme 5–7 min. Po uvaření scedíme.

    RADA: Domácí nudle

Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: