3.35
RADA: Domácí nudle
Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a… více o Hrachová polévka s domácími houstičkami
Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v troubě téměř doměkka.… více o Kachna po starocesku
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře… více o Kachna pod stolem
Sychravý podzim se čím dál víc hlásí o slovo. I když občas sluníčko ještě příjemně hřeje, ve… Celý článek
Nechte se unést na vlně úžasných dezertů provoněných margotkou, jejíž chuti propadly od roku… Celý článek
Buchta šup šup patří mezi ty nejjednodušší a nejvděčnější domácí moučníky, které si můžete… Celý článek
Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale… Celý článek
V misce rozšleháme žloutky s pivem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Osolíme a lehce promícháme se žloutky a moukou. Filé… více o Rybí filé v pivním těstě
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Na kostičky cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou… více o Bramborová musaka
V uvedeném pořadí dáme ingedience do pekárny (sušené mléko je možno vynechat). Zapneme program Příprava těsta. Po… více o Bagety z pekárny
Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako… více o Bramborák se švestkami
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak… více o Linecká velikonoční vejce
Žloutky s cukrem šleháme metličkami cca 1 min. Přidáme rozemleté ořechy, dobře promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků… více o Oříšková roláda s tvarohem
Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slejeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno… více o Salát z kysaného zelí
Čajové šálky důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a velmi důkladně vysypeme strouhankou. Strouhaný… více o Smažený sýr bez smažení
Kachnu den před pečením nasolíme, okmínujeme a nacpeme cibulí a jablky. Druhý den pečeme v troubě rozpálené na 140°C… více o Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám,… více o Domácí chleba
Žloutky, máslo a cukr vymícháme do pěny. Přilijeme mléko s rumem, vsypeme oříšky, rozinky a promícháme. Přisypeme… více o Rumový nepečený dort
Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme… více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)