
3.35
RADA: Domácí nudle
Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a… více o Hrachová polévka s domácími houstičkami
Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v troubě téměř doměkka.… více o Kachna po starocesku
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře… více o Kachna pod stolem
Rolky, rolády, pečeně... To všechno musí držet pěkně pohromadě a pomůže k tomu jeden krátký… Celý článek
Urodilo se vám letos hodně jablek a vy nemáte, kde byste je čerstvá uchovali až do jara?… Celý článek
Štrúdl, nebo cheesecake? A co takhle obojí najednou! Viki Lipovčanová, kterou si mnozí jistě… Celý článek
Konečně na mnoha místech rostou houby a plný košík je pýchou každého houbaře. Nejlepší renomé… Celý článek
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme… více o Buchta s ovocem a tvarohem
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak… více o Linecká velikonoční vejce
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme… více o Pudinkovo-švestkové koláče
Sýr a oloupané brambory nastrouháme, přidáme vejce, osolíme, přidáme kukuřici - půl plechovky a strouhanku na zahuštění… více o Sýrové karbanátky
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,… více o Králík – slintající soused
Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. V misce si spojíme žloutky a mléko. Do zadělávací mísy… více o Plzeňské rozpeky
**Upečeme dva piškotové pláty ** 1. světlý - 4 žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a nakonec sníh z… více o Barevné tvarohové řezy s ovocem
Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme… více o Pečený králík – jednoduše a chutně
Z masa odkrojíme kůži a rozkrájíme na kostičky zhruba 1cm x 1cm. Vložíme do papiňáku, osolíme, okořeníme Vegetou a… více o Maso na chleba
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který potřeme bílkovou pěnou: Bílky vyšleháme se solí… více o Pěnové koláčky z listového těsta
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky… více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem
Česnek prolisujeme, okurku a tvarůžek jemně nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme sýry, pepř, sůl a tatarku.… více o Andulčina pomazánka