
3.35
RADA: Domácí nudle
Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a… více o Hrachová polévka s domácími houstičkami
Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v troubě téměř doměkka.… více o Kachna po starocesku
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře… více o Kachna pod stolem
Máte rádi jednoduché recepty? Pak si tento koláč určitě upečte. Žádné kynutí, žádné šlehání…… Celý článek
Hrušky jsou klasikou, která patří k pozdnímu létu. Jejich sladká až medová chuť je úžasná… Celý článek
Co se vám vybaví, když se řekne brynza? Většině z nás okamžitě naskočí talíř poctivých… Celý článek
Vyzkoušejte skvělý tradiční jablečný koláč z babiččina receptáře, který voní po skořici.… Celý článek
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po… více o Větrníčky se slanou náplní
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme - obalíme v mouce. Na hodně rozpáleném tuku osmažíme, dáme do vyhřáté… více o Židovina
podle chuti : jablka, hrušky, jahody, hrozinky Rýži pomalu uvařit v osoleném mléku. Máslo a cukru smíchat, přidat… více o Ryžový nákyp
Vepřové maso jemně naklepat osolit, opepřit a zakápnout chilli. Na pánvi povolíme máslo přidáme bujon a orestujeme… více o Vepřové medailonky s cherry rajčaty
Cizrnu přelijeme studenou vodou a necháme nejméně 12 hodin nabobtnat. Pak cizrnu dáme do velkého hrnce a prudce vaříme… více o Hummus
Na tuku osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, brambory a zalijeme vodou, aby byly suroviny potopené. Uvaříme s… více o Krémová mrkvová polévka
V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a… více o Jemný hořčicový krém
Suroviny na těsto zpracujeme, těsto necháme do druhého dne v lednici odležet, těsto vyválíme, vypichujeme oválky,… více o Skořicové oválky
Oloupanou cibuli a okurky nakrájíme a rozmixujeme s troškou worchesteru, solí, cukrem. Dáme do misky nebo skleničky a… více o Tatarská omáčka
Maso nakrájíme na kousíčky a na rozpáleném oleji necháme zprudka opéct. Posolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Když… více o Kuřecí kousky na medu s brusinkami
Maso nakrájíme na nudličky, dobře osolíme a opepříme. Orestujeme na oleji a ke konci přidáme uzený bok nakrájený na… více o Kuřecí nudličky z pánve se smetanou
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s… více o Sloppy Joes – zapečený sendvič