
3.5
Zaděláme kvásek, přidáme zbylé suroviny a zpracujeme v těsto, dáme kynout. Rozválíme do dobře vymazané kulaté formy… více o Švestkový koláč s tvarohem
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte… více o Makový koláč s tvarohem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřicí… více o Rybízový koláč s tvarohem
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Nakrájíme rohlíky na kolečka a namočíme je do teplého mléka. Nastrouháme jablka na hrubém struhadle a smícháme s cukrem… více o Jablková žemlovka
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, podle chuti dochutíme a namočíme do medu. Vedle v misce rozmačkáme kukuřičné lupínky… více o Křupavé kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Smícháme připravené suroviny do veliké mísy a promícháme do správné konzistence a dáme do předem vymazané a vysypané… více o Ořechová bábovka IV.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další… více o Pomazánka z tuňáka
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme protlak a vodu, utřený česnek a feferonku (tu lze vynechat). Necháme krátce povařit.… více o Špekáčky pikant RLD
Na oleji osmažíme kostky kuřecího masa do zlatova. Pak nasypeme do hrnce osmažené kostky a podle hustoty přidáme… více o Sýrová omáčka
Svíčková na smetaně – 10 porcí Opláchnutý díl masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli… více o Svíčková na smetaně pro kuchaře
Dáme vařit vodu na těstoviny - na 1/2 kg těstovin asi pět litrů vody. Vodu osolíme a když přijde do varu, přisyspeme… více o Sojové šunkofleky
Celer očistíme a nastrouháme na jemno, mrkev také. Zalijeme vodou, oslolíme, přidáme masox a vaříme asi 15 minut.… více o Celerová polévka
Do sklenic ukládáme omyté a očištěné okurky. Prokládáme je několik kolečky cibule a několik kolečky mrkve. Pokut máme… více o Nakládané okurky II.
Dáme vařit vejce. Mezitím si nakrájíme na menší kostičky rajčata, salám i sýr. Po uvaření a vystydnutí vajec pokrájíme… více o Rajčatový salát
Jako první krok si namočíme rozinky do rumu, aby dostatečně nasákly před použitím. Poté si připravíme nádivku z… více o Žemlovka podle BBC