Vyskočky

3.33

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 250
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 160
      g tuk 100%
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

  • Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Zpočátku je to jako žmolenka, ale postupně se z toho stane hlaďoučké kompaktní těsto.
  • Kousky těsta vymačkáme do suchých pracnových formiček. Formičky neplníme úplně, těsto se nafoukne. Pečeme v mírné troubě asi 100–120 °C delší dobu (kolem půl hodiny). Upečené poznáte tak, že jdou lehce vyklopit. Vyklápějte zchladlé, ale ne studené!
  • Toto cukroví je velmi jemné a v puse se krásně rozplyne.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Podobné recepty

Použité suroviny: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Tuk

Doporučujeme

Další doporučené recepty: