2.9
Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1 hodinu v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrúdlu. více o Těsto na štrúdl
Mouku vysypeme na vál, nastrouháme na ni Heru, přidáme jogurt, sůl, vajíčko a vypracujeme těsto. více o Těsto na štrúdl – velice jednoduché
Těsto rozválíme a naskládame na něj šunku a salám. Na menším množství tuku zpěníme pokrájenou cibulku, rozklepneme… více o Burda štrúdl
Přestože by vánoční svátky měly být obdobím klidu a míru, pro většinu z nás to tak není. Jako… Celý článek
Chuť i vůně perníčků k Vánocům neodmyslitelně patří. A kdo chce jít ještě dál, pustí se do… Celý článek
Chyba, kterou možná děláte i vy. Nevhodně kombinujeme užívané léky s potravinami, nápoji a… Celý článek
Krásně voní, krásně vypadají, ale jíst se moc nedají, protože jsou tvrdé jako kámen? Tak to… Celý článek
Jablka nahrubo nastrouháme, oříšky jemně umeleme a smícháme všechny ingredience. Smažíme jako klasické bramboráky,… více o Jablečné placičky
Z mouky, másla, smetany, moučkového cukru, droždí a špetky soli vytvoříme těsto a necháme kynout. Mezitím vytvoříme… více o Plněné rohlíky – mandlové nebo ořechové
Ingredience na těsto vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto… více o Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Maso: kousky kuřecích prsou osolit a obalit v kari (nepřehnat!!!) a opékáme na olivovém oleji ve velké pánvi. Po… více o Fettuccine Alfredo con pollo
Brokolici si uvaříme do měkka s solí a pepřem ve vodě. Kolik vody tolik polévky. Než brokolice změkne, přidáme… více o Brokolicová polévka se smetanou
Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu . Na pekárně navolíme program TĚSTO. Když se… více o Oblíbené houstičky
Cuketu nakrájíme na kostky, pokud je velká, oloupeme slupku. Olivový olej dáme do hrnce, na něm zpěníme nadrobno… více o Cuketová polévka
Jarní cibulku nakrájíme,lehce osmahneme v olivovém oleji a necháme vychladnout. Majénézu ochutíme hořčicí,citronem a… více o Lehký bramborový salát
Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme… více o Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí
Převaříme mléko a necháme vychladnout. 1 šlehačku / smetanu ke šlehání a 2 tyčinky kaštanů zahříváme nad vodou do… více o Baileys
Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ní špenát. Ten vaříme tak… více o Jednoduchý špenát
Ze surovin zpracujeme hladké těsto. Těsto rozprostřeme na vymazaný plech. Poklademe švestkami nebo jiným ovocem a… více o Práškový koláč se švestkami – od babičky Šilinkové