Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené. Potom jej plníme nastrouhanými jablky smíchanými s cukrem, skořicí, ořechy a rozinkami. Nebo na slano kombinujeme dle obsahu ledničky – klobásu, slaninu, různé salámy, uzené, sýry (eidam, nivu, hermelín, výborné jsou i tavené sýry). Můžeme dát i kyselé zelí či Moravanku, Kunjovanku. Dochucujeme kečupem, hořčicí, různým kořením.
Je to výborné, když přijde návštěva, místo chlebíčků.
Toto množství stačí na 4 velké nebo 6 menších závinů.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou