Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky? Těžko se tomu věří, ale na letní oslavě oslníte nejen grilovaným masem. Zkuste grilovanou… Celý článek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek Zatímco v zimě každý uvítá talíř horké polévky, která ho zahřeje, v létě jsou ideální studené… Celý článek
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se! Houbaření je takový český národní sport. Podle mykologů vyrazí každoročně do lesa na houby… Celý článek
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den… Když je před vámi parný den, nechcete se určitě hned ráno odbourat těžkou snídaní. Zkuste… Celý článek
Jablková sněhová mňamka Z uvedených surovin vypracujeme těsto, třemi čtrvrtinami vyplníme dno dortové formy. Potom oloupeme jablka a nakrájíme… více o Jablková sněhová mňamka
Mušličky plněné nivou Hladkou mouku zalijeme smetanou, podle chuti osolíme a připravíme těsto. Nivu a salám nastrouháme na jemném struhadle a… více o Mušličky plněné nivou
Perníčky III. Všechny suroviny smícháme, vytvoříme hladké těsto. Necháme do druhého dne odležet zabalené v lednici, poté pečeme… více o Perníčky III.
Sýrová pomazánka Do misky vlijeme zakysanou smetanu a smícháme ji s pomazánkovým máslem a taveným sýrem. Přisypeme strouhaný sýr a… více o Sýrová pomazánka
Citronový pangasius Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků. Z omytého citronu si najemno nastrouháme kůru, kterou smícháme se… více o Citronový pangasius
Špagetová roláda Uvaříme půl porce světlých špaget, půl porce celozrných (tmavších) špaget a pokud budete chtít i půl porce černých… více o Špagetová roláda
Pečená červená řepa s balkánem Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísu vyloženou alobalem. Posypeme ji… více o Pečená červená řepa s balkánem
Rychlá buchta – perník do… Hned zezečátku upozorňuji, že kdyby se vám do hrníčku něco nevešlo, tak směs zamíchejte a pak se to tam určitě vejde… více o Rychlá buchta – perník do mikrovlnky
Rajská omáčka s hovězím masem Maso svážeme kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku, zalijeme litrem a půl vody, přidáme… více o Rajská omáčka s hovězím masem
Vepřová roláda s nádivkou Příprava nádivky - v míse smícháme: - rohlíky na malé kostky - vlažné mléko - nadrobno nakrájený salám Gothaj -… více o Vepřová roláda s nádivkou
Čočkové karbanátky Čočku namočit, nejlíp přes noc. Uvařit. Osmažit cibuli, tu je možno osmažit na tučné části anglické. Přidat ostatní… více o Čočkové karbanátky
Florentinky Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak přidáme mandle,… více o Florentinky