Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu Vlastní úroda je vždy potěšení. A uchovat si ji na zimu je i současným trendem. Jak si poradit… Celý článek
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační… Mražené, chlazené, loupané, neloupané, tygří, bílé… Víte, jak se vyznat v krevetách a jak je… Celý článek
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní… Polévky z rajčat, hlavně těch zralých letních, jsou doslova rajským potěšením. Mají nespočet… Celý článek
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do… Krásná rodačka z německého Rheinbergu, která chtěla být původně právničkou v advokátní… Celý článek
Krupicové knedlíky s jahodovou… Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je… více o Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Rybí filé podle Mayi Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme… více o Rybí filé podle Mayi
Skořicové sušenky s povidly Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve… více o Skořicové sušenky s povidly
Světlanin rychlý piškot s jablky Dno remosky nebo pečící formu odpovídající velikosti poklást tenkými plátky neloupaných jablek (spotřeba: asi jedno… více o Světlanin rychlý piškot s jablky
Zelné palačinky Zelí najemno nastrouháme, přidáme špetku soli a na oleji krátce podusíme. Necháme vychladnout. Z mléka, mouky, vajec,… více o Zelné palačinky
Krémová slepičí polévka Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu.… více o Krémová slepičí polévka
Kachní prsa se švestkovou omáčkou Omáčka: Nejdřív připravte omáčku. V pánvi rozehřejte olej a pět minut na něm doměkka opékejte šalotku; dejte pozor,… více o Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Ravioli se špenátem a třemi druhy… Smícháme všechny tři druhy sýra, žloutek, pepř a pažitku. Na polovinu těstovinového plátku dáme vždy jednu lžičku… více o Ravioli se špenátem a třemi druhy sýra
Pečená červená řepa Červenou řepu uvaříme vcelku (cca 30 min). Poté ji nakrájíme na plátky a vkládáme do zapékací misky. Osolíme, opepříme,… více o Pečená červená řepa
Makaróny s rajčatovou zálivkou Osolenou vodu uvedeme do varu. Vložíme do ní makaróny a uvaříme je (asi za 15 minut) a scedíme. Slaninu nakrájíme na… více o Makaróny s rajčatovou zálivkou
Kávové řezy s ořechy, čokoládou a… V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou. více o Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
Kakaový dort s ořechy a jablky -… Žloutky vyšleháme s cukrem, vmícháme směs kakaa, ořechů, krupice a prášku do pečiva. Přidáme nastrouhaná jablka a… více o Kakaový dort s ořechy a jablky - korpus