Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom… Pokrmy z jednoho hrnce patří mezi ty nejoblíbenější. Jsou snadné na přípravu a uvařit je… Celý článek
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová… Možná jste si mysleli, že s červnovými jahodami je sezona samosběru u konce. Naopak! Léto… Celý článek
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a… Princezna Diana byla ikonou, nejen pokud jde o styl oblékání. Pro ty, kteří si zakládají na… Celý článek
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná… Lečo patří mezi nejoblíbenější letní jídla. My Češi ho máme rádi pěkně zahuštěné a zjemnělé… Celý článek
Koblížky jedna báseň Z trochy vlažného mléka, kostek cukru a droždí (asi půlka kostičky) připravíme kvásek. Do mísy dáme hladkou a… více o Koblížky jedna báseň
Bosáky Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře… více o Bosáky
Saunový hermelín Hermelín rozpůlíme, vložíme plátek šunkového salámu, Gothaje a Vysočiny, znovu šukový, Gothaj, Vysočinu, pak papriku a… více o Saunový hermelín
Domácí tlačenka Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Domácí tlačenka
Kontrabáš Pohanku přelijeme horkou vodou a necháme 15 minut odstát. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené uzené maso,… více o Kontrabáš
Nejlepší sekaná na světě, která… Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s… více o Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Gnocchi se žampionovou omáčkou Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu nebo na másle opečeme dokřupava. V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme… více o Gnocchi se žampionovou omáčkou
Malinový likér Maliny nasypeme do láhve. Svaříme vodu s cukrem a přelijeme maliny, přidáme vodku a láhev uzavřeme. Necháme stát asi 3… více o Malinový likér
Velice rychlé lívance Vajíčka, jedlou sodu, sůl a cukr promícháme metličkou. Po té přidáváme střídavě mouku a kefír. (Můžete vše přidat… více o Velice rychlé lívance
Vánoční kávové slzičky Dělala jsem z polovičního množství, Kávu jsem přidala v prášku, tj. nerozpuštěnou. Použila jsem kapučíno. Přidala jsem… více o Vánoční kávové slzičky
Báječný hruškový (jablečný) koláč… Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Do vymazané a vysypané formy (28 cm) nasypeme 2/3 drobenky a dobře ji… více o Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
Brokolice s tvarohovým dresinkem Nejdříve připravíme dresink z tvarohu, pomletých ořechových jader, smetany, několika kapek estragonového octa a… více o Brokolice s tvarohovým dresinkem