Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota… Klasické tvarohové těsto na ovocné knedlíky je jednoduché samo o sobě. Ale může být ještě… Celý článek
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si… Jak málo stačilo, aby Lucie Borhyová zvolila jinou kariérní dráhu než moderátorskou. Tato… Celý článek
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete! Tento zeleninový pokrm s vejci je oblíbený v mnoha zemích po celém světě. Shakshouka nebo… Celý článek
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální… Dvojice legendárních italských sýrů, mozzarella a mascarpone, má v kuchyni své nezastupitelné… Celý článek
Maso po staročesku Maso osolíme, naskládáme na plech, poklademe plátky másla, přidáme celý česnek a na osminky nakrájená jablka, podlijeme… více o Maso po staročesku
Fofr bublanina Všechny přísady dáme do misky, dobře promícháme a těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech a moukou vysypaný plech.… více o Fofr bublanina
Amur v bylinkovém těstíčku Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut… více o Amur v bylinkovém těstíčku
Steak z hovězí svíčkové Svíčkovou očistíme od přebytečných blan a tuku, nakrájíme na steaky, pokud je maso řidší konzistence tak steak svážeme… více o Steak z hovězí svíčkové
Brownies Vyšleháme cukr a máslo postupně přidáváme celá vejce a zašleháme smícháme mouku a kakao na dvakrát přidáme do… více o Brownies
Žampionový krém se smetanou Cibuli očistíme a nakrájíme a na másle zpěníme. Žampiony očištěné nakrájíme na vetší kostky a vložíme do hrnce k… více o Žampionový krém se smetanou
Esíčková roláda Příprava: Z rozdrcených esíček, cukru, rumu, kakaa a černé kávy vypracujeme těsto, které rozválíme asi na 3-5mm… více o Esíčková roláda
Lasagne – tradiční nebo houbové TRADIČNÍ, (houbové níže) Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka.… více o Lasagne – tradiční nebo houbové
Těstovinový salát se zeleninou a… Dáme si vařit těstoviny, které uvaříme do měkka a poté scedíme a opláchneme ve studené vodě. Ostatní ingredience… více o Těstovinový salát se zeleninou a sýrem
Dršťková polévka z hlívy Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut.… více o Dršťková polévka z hlívy
Houbová polévka Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je spolu s kmínem v osolené vodě. Mezitím očistíme houby. Plátky… více o Houbová polévka
Jednoduché ovocné tvarohové… Ze všech surovin (mimo ovoce) zpracujeme na vále těsto, které vyválíme silné asi 2-3 mm (můžete i víc). Těsto si… více o Jednoduché ovocné tvarohové knedlíky