Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete! Tento zeleninový pokrm s vejci je oblíbený v mnoha zemích po celém světě. Shakshouka nebo… Celý článek
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální… Dvojice legendárních italských sýrů, mozzarella a mascarpone, má v kuchyni své nezastupitelné… Celý článek
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies… Cukety jsou výborné nejen do slaných jídel, jako jsou placky, polévky nebo těstoviny. Pořádnou… Celý článek
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i… Dělená strava údajně slibuje snadné hubnutí a lepší trávení, kterého dosáhnete tím, že… Celý článek
Kuřecí oči Prsíčka osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Poté vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do ní osmahnutá prsa. Z vajec… více o Kuřecí oči
Laskonky Z bílků ušlehat sníh, přidat oba cukry, nad parou šlehat do zhoustnutí. Přidat ořechy. Na vymazaném plechu tvořit… více o Laskonky
Včelí úlky Z ořechů, vejce a rumu vypracujeme těsto, kterým plníme formičku na úlky vysypanou moučkovým cukrem. Druhým koncem… více o Včelí úlky
Calzone – Plněná pizza Pizza Calzone prý vznikla v Neapoli, když se jednomu nešikovnému kuchaři při strkání pizze do trouby oná pizza složila… více o Calzone – Plněná pizza
Caesar salát Dresing V misce rozmícháme žloute, citr. šťávu, horčici, sůl, pepř a za stáleho šlehání přikapáváme olej až obsah… více o Caesar salát
Domácí vaječný likér žloutky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí.pak směs zshladíme,přídáme kondenzovaná mléka a vanilkový cukr… více o Domácí vaječný likér
Tagliatelle se smetanovou omáčkou… Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno… více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
Kokosové placičky Ovesné vločky smícháme s kokosem, semínky, nahrubo nasekanými rozinkami, olejem, vanilkou, skořicí a vejcem. Na závěr… více o Kokosové placičky
Apulijský pstruh na grilu Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí… více o Apulijský pstruh na grilu
Pstruzi s mandlemi a bramborovým… Ryby omyjte, osušte a kůži nakrojte do tvaru mřížky. V misce smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, nasekanou… více o Pstruzi s mandlemi a bramborovým pyré
Zapekané guľky Toscana Do mletého mäsa primiešame prísady, urobíme guľky a poukladáme na olivovým olejom pokvapkanú zapekaciu misu. Na každú… více o Zapekané guľky Toscana
Sloppy Joes – zapečený sendvič Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s… více o Sloppy Joes – zapečený sendvič