Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň… Kynuté těsto že je jen pro trpělivé? Ale kdeže. I když nemáte na jeho přípravu moc času,… Celý článek
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky! Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu,… Pečená husa neodmyslitelně patří k podzimnímu svátku sv. Martina. Protože ale letos připadá na… Celý článek
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít… Rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a… Celý článek
Galantina z kuřete Kuře vykostíme podélným řezem kolem krku a páteře i s celou kostrou. Klouby křídelní a kyčelní kosti oddělíme řezem od… více o Galantina z kuřete
Pečená zaječí stehna Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna… více o Pečená zaječí stehna
Krakonošovy drny s kapustou Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k… více o Krakonošovy drny s kapustou
Povidlové kapsičky Listové těsto rozválíme na pomoučněném válu (stole). Rádýlkem (nožem) nařežeme na obdélníky velké cca 15 x 5 cm. Na… více o Povidlové kapsičky
Vitello tonnato Na telecí hřbet: Mrkev, cibuli a celer nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče. Přidáme kapary, oloupaný česnek… více o Vitello tonnato
Sezamový sen Maso: Kuřecí maso nakrájené na kostičky vložíme do misky a zalijeme olejem. Přidáme špetku soli, sojovou omáčku, med a… více o Sezamový sen
Nakládaný camembert Oloupanou cibuli, česnek a sterilizované papriky rozsekáme na jemno-nejlépe robotem. Přidáme pepř, sůl, sladkou papriku… více o Nakládaný camembert
Fazolky nakyselo V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku do sklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody,… více o Fazolky nakyselo
Lívance z kefíru Zaděláme těsto, které v lívanečníku smažíme. Potíráme marmeládou a nebo umíchaným tvarohem a sypeme cukrem se skořicí. více o Lívance z kefíru
Domácí chléb "Šumava" pečený v… ingredience dáme do pekárny v tom pořadí jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto), po vykynutí… více o Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně
Hrníčkový perník s polevou z… Smícháme sypké ingredience, poté přidáme mléko, vejce a nakonec olej a med. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca… více o Hrníčkový perník s polevou z ledových kaštanů
Bramboráky sváteční Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a… více o Bramboráky sváteční