Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou… Začalo to dortem, který měl připomínat šaty z jednoho filmu. Tehdy pekařka a cukrářka Larissa… Celý článek
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé… Podáváme je k celé řadě pokrmů, představit si bez nich neumíme bramborový salát, španělské… Celý článek
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez… Co by byla česká kuchyně bez švestek? Vůně povidel a nadýchané buchty připomenou ty nejhezčí… Celý článek
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením,… Vidíte-li ve snu broskev, znamená to prý štěstí, radost a zdraví. To samé by mohlo platit i v… Celý článek
Nudlový nákyp s jablky Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a scedíme. Rozinky namočíme v troše vody. K žloutkům přidáme 4 lžíce cukru,… více o Nudlový nákyp s jablky
Jablečné řezy – šťavnaté a lehounké Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a… více o Jablečné řezy – šťavnaté a lehounké
Kuřecí rolky v páře Řízky rozřízneme tak, abychom zvětšili jejich plochu, ty kousky prsou, které z nich trčí odřízneme a jemně nasekám na… více o Kuřecí rolky v páře
Perník pro začátečnice Vše smícháme dohromady, mléko dávám až nakonec. Pořádně smícháme a množství mléka poznáme tak, že se těsto dobře nalévá… více o Perník pro začátečnice
Vynikající a rychlé kuřecí… Kuřecí řízky pokrájíme na kostičky a smícháme s nastrouhanou nivou (lepší najemno, ale záleží na Vás). Tuto směs… více o Vynikající a rychlé kuřecí placičky s nivou
Řízky Astra Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do… více o Řízky Astra
Tetino maso Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme … více o Tetino maso
Křehký koláč s kaštanovo… Mouku dáme do mísy s 20g cukru a máslem. Hnětačem spojíme nebo ručně prohněteme na hladké těsto. Troubu předehřejeme na… více o Křehký koláč s kaštanovo-tvarohovou náplní
Marinovaná kuřecí křidélka Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.… více o Marinovaná kuřecí křidélka
Opilé Míša řezy Těsto: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a 1/2 cukru vyšleháme sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem, přidáme olej,… více o Opilé Míša řezy
Rybízový koláč II. Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme ostatní suroviny a dobře zamícháme. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný… více o Rybízový koláč II.
Jogurtová buchta s citronovou… Všechny sypké přísady dobře promícháme, přidáme jogurt, tuk a vejce. Dobře promícháme. Pokud je těsto příliš husté,… více o Jogurtová buchta s citronovou polevou