
2.79
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky… více o Zadělávaná kapusta
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou… více o Slepice na smetaně
Červený olej vytvoříme rozpálením obyčejného oleje, do kterého přidáme nakrájenou feferonku. Pak to přidáme k masu a… více o Slepice v červeném oleji
Každý milovník knih nad nimi musí zaplesat. A nejen on. Dorty, které dokonale kombinují… Celý článek
70. až 90. léta minulého století patří v populární hudbě k nejoblíbenějším. V té době vznikla… Celý článek
Čeká vás narozeninová oslava, nebo jen chcete něco upéct k odpolední kávě? Ať tak či onak,… Celý článek
Čatní, čatný nebo chutney. Pod všemi těmito názvy se skrývá indická studená omáčka, která se… Celý článek
Těsto: suroviny zpracujeme v těsto a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odpočinout. Naplníme tenkou vrstvou formičky a… více o Miluščiny košíčky s božskou náplní
Tohle zelí vaříme již po několik generací, je tak jednoduché a chuťově univerzální, že jsem se nesetkal zatím s nikým,… více o Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové
Na pánvi z každé strany ohřejete tortillu (na rozpálené tak 4 sekundy), aby byla vláčnější. Potom dejte doprostřed… více o Výborná tortilla za pár minutek
Hermelín podélně rozřízneme. Měkký střed vydlabeme, přidáme máslo a lučinu, ašleháme a doplníme strouhanými vlašskými… více o Plněný hermelín Stella
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme… více o Frankfurtská polévka
Tvaroh rozmíchejte s vaječným koňakem, přidejte skořici a prosátý cukr. Šlehačku vyšlehejte dohusta. Želatinu na 5… více o Tiramisu s vaječným koňakem
Na vále zpracujeme rukama hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou polovinu položíme na plech vyložený papírem na… více o Nebe v hubě
Hladkou mouku smícháme s droždím a takovým množstvím vody, aby vzniklo měkké, vláčné těsto. Dáme asi na hodinu vykynout… více o Houbová pizza
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli podle chuti, nejlépe na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký… více o Pravé maďarské lečo
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a… více o Pikantní fazolová pochoutka
Fazolky (250-300 g) krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus. Slaninu pokrájíme na kostičky … více o Česnekové fazolky se slaninou
Omáčka : Cibuli nakrájejte na drobno a nechte zpěnit na pánvi s trochou rozžhaveného oleje. Přidáme nakrájený salám… více o Špagety pro miláčka