
3.11
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak jej vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme… více o Zadělávané fazolky
Ingredience na těsto vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto… více o Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
V míse zaděláme těsto (je to lepší než na vále, nikam mouka nepadá, zpracovává se rukama). Do mouky uděláme důlek,… více o Zadělávané nekynuté koláče svatební nebo pouťové
Dovolit si na dovolené, to je její příjemné pravidlo. Aby se nám mlsání nevymklo z rukou,… Celý článek
Krémová, svěží a lehká. Cuketová polévka je ideálním způsobem, jak zužitkovat bohatou letní… Celý článek
Pokrmy z jednoho hrnce patří mezi ty nejoblíbenější. Jsou snadné na přípravu a uvařit je… Celý článek
Možná jste si mysleli, že s červnovými jahodami je sezona samosběru u konce. Naopak! Léto… Celý článek
Cukr a droždí rozpustíme v mléce. Žloutky a dukát (Hera,máslo) a sůl rozmícháme, utřeme a pak přidáme mouku a kvásek.… více o Rychlé koláče
Z uvedených ingrediencí připravíme těsto, dáme do mikroténového sáčku nebo potravinářské folie přes noc do ledničky.… více o Smažené jogurtové tyčinky na párty
Vymažte tukem pekáč o přibližných rozměrech 30x20x5. Nařežte veku či bagetu na silnější plátky (3 cm) a položte je v… více o Snídaně na druhý den
Vršky rajčat ukrojíme a rajčata dokola nakrojíme, opatrně vydlabeme (používám malou lžíci), vršky a dužinou nasekejte.… více o Zahradníkova mňamka
Plátky lasagní spaříme v osolené vodě, ne úplně doměkka! Poté vhodíme do mísy se studenou vodou. Do zapékací mísy… více o Lasagne Bolognese
Rohlíky nejlépe tak dva dny staré nakrájíme na kostky tak cca 1,5 až 2 cm velké. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky… více o Špekové knedlíky
Na dvou lžících másla osmahneme nakrájenou cibulku. Poté přidáme hladkou mouku, rychle smícháme dohromady vše.… více o Výborná kari omáčka
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme… více o Hovězí na mrkvi
Na másle osmažíme cibulku do sklovita, vysypeme na ni zmražený špenát, který jsme nechali trochu popustit a mírně… více o Dobrý špenát
Očištěné králičí stehna prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme. Cibuli si nakrájíme na půl kolečka, česnek… více o Pečená králičí stehna na cibuli a česneku
Do umíchaného másla přidáme cukr, žloutky, citronovou kůru a třeme 15-20 minut. Pak přidáme tuhý sníz z bílků a… více o Vánoční citronové půlměsíčky
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající… více o Pravý ukrajinský boršč