Zadělávané fazolky

3

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 30
      g hladká mouka
    • ocet
    • pepř mletý
    • 500
      g hovězí maso
    • 500
      g fazolové lusky
    • 2
      lžíce olej
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak jej vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny doměkka. Uvařené maso vyjmeme a vývar si ponecháme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Fazolky omyjeme a konce odkrojíme. Na rozehřátém oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme fazolky, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem z masa. 100 ml vývaru si necháme na rozředění jíšky, kterou dobře prošleháme a přidáme k poloměkkým fazolkám. Na mírném ohni ještě 20 minut povaříme. Fazolky ochutíme cukrem, octem, dobře promícháme a přidáme kostky masa. Vše společně krátce prohřejeme. Teplé fazolky s masem rozdělíme na talíře a podáváme s opečenými nebo vařenými brambory.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: