
3.4
Asi 1 kg nastrouhaných jablek podusíme ve vlastní šťávě 5 až 7 minut. Podle kyselosti jablek přidáme za stálého míchání… více o Zákusek z jablek
Smícháme cukr s vejci a vanilkovým cukrem, přilijeme olej a citronovou šťávu. Vsypeme pudinkové prášky a prášek do… více o Pudinkový zákusek bez mouky
Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, přidáme mouku, strouhanku, olej a prášek do pečiva. Na pečicí plech dáme… více o Kinderkoláč – zákusek jako od cukrářky
Vlastní úroda je vždy potěšení. A uchovat si ji na zimu je i současným trendem. Jak si poradit… Celý článek
Mražené, chlazené, loupané, neloupané, tygří, bílé… Víte, jak se vyznat v krevetách a jak je… Celý článek
Polévky z rajčat, hlavně těch zralých letních, jsou doslova rajským potěšením. Mají nespočet… Celý článek
Krásná rodačka z německého Rheinbergu, která chtěla být původně právničkou v advokátní… Celý článek
Do rozpuštěného másla přidáme cukr, žloutky, mouku a předem připravený kvásek (z mléka a droždí). Necháme vykynout.… více o Gerbeaud
Nejprve smícháme suché přísady, tedy: mouka, cukr, prášek do pečiva. Poté přimícháme vejce, olej a mléka tolik, aby… více o Jednoduché a výborné těsto na buchtu (hrníčkové)
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme… více o Cordon Bleu – telecí
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i… více o Mandlový dort s meruňkami
Upečeme hlavičku česneku 20 minut v alobalu v troubě na 180 stupňů. Mezitím dáme dělat vývar. V hrnci na rozpáleném… více o Česneková omáčka
I. Bulku naplníme všemi ingrediencemi II. Zabalíme do balícího papíru (nepovinné, ale pak to má větší trvanlivost) … více o Burgřík na výlet
Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte najemno, česnek prolisujte. Brambory nakrájejte na… více o Pikantní indická omeleta
Smícháme krupici, cukr, jogurt, olej, kokos a prášek do pečiva. Necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme… více o Basbousa
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je… více o Žampionová játra
1. Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Žloutky s vodou a cukrem šleháme do zhoustnutí. Pak přidáme mouku… více o Piškotová roláda jednoduše
Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do… více o Česnekové kapsy
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají… více o Kanec se šípkovou omáčkou