3.75
Do pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, pak suché. Pečeme na základním programu. více o Chléb s bylinkami a česnekem
Oloupeme uvařené brambory a vejce natvrdo. Brambory nakrájíme na plátky, vejce rozčtvrtíme. Veškerou zeleninu omyjeme a… více o Letní zeleninový salát s bylinkami
Našleháme změklé máslo s tvarohem, dle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme čerstvě nastrouhaný křen a hrst nasekaných… více o Tvarohová pomazánka s křenem a bylinkami
Stejně jako si nedokážeme představit Vánoce bez smaženého kapra se salátem a Velikonoce bez… Celý článek
Vyhazujete často jídlo, protože vám zbyde nebo se rychle zkazí?Jen v Česku končí každý den… Celý článek
Kynuté těsto že je jen pro trpělivé? Ale kdeže. I když nemáte na jeho přípravu moc času,… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící… více o Karamelovo-ořechové řezy
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme olej, nakrátý česnek, med, tatarku, zázvor a necháme odležet… více o Kuřecí slast
Uvědomila jsem si, že dělám nádivku podle babičky a mámy, a že ji když pro mě je klasická, pro většinu je vlastně asi… více o Lehká nádivka (například do kuřete)
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a… více o Martiny – martinské rohlíky
Zelí najemno nastrouháme, přidáme špetku soli a na oleji krátce podusíme. Necháme vychladnout. Z mléka, mouky, vajec,… více o Zelné palačinky
Maso nakrájíme na kostky. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nasekanou pažitku, maso a opečeme… více o Hornický guláš
Brambory ostrouháme, nakrájíme a dáme vařit do mírně osolené vody. Nové brambory vaříme ve slupce. Scedíme, nadrobíme… více o Brambory s tvarohem – rychle a zdravě
Ve větší míse utřeme 4 žloutky s 6 lžícemi cukru a pomalu vmícháme Mascarpone. Připravíme asi 6 porcí silné kávy,… více o Tiramisu
Ocet s vodou, pepřem a solí lehce ohřát. Želatinu nechat nabobtnat v troše vody, vlít do lehce zahřátého roztoku z octa… více o Vaječná tlačenka
Čočku naložíme do vody a necháme několik hodin stát. Můžeme také přes noc. Potom čočku ve stejné vodě doměkka uvaříme.… více o Čočková sekaná
1. Oba sýry rozmačkejte vidličkou a promíchejte s máslem. 2. Přidejte cibuli, osolte, okořeňte a přidejte tolik piva,… více o Pomazánka Obatzda
Vejce, kari a pažitku smícháme, přidáme trochu sýru a smažíme, dokud nebude omeleta mít správnou barvu. Můžeme… více o Omeleta