
3.75
Rozpustíme máslo a vyšleháme ho s cukrem. Troubu si předehřejeme na 170 °C. Do připravené hmoty přidáme vejce, mouku,… více o Cookies po francouzsku
Mouku prosejte se solí do mísy, vsypte cukr. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj vejce, olej a dvě lžíce mléka.… více o Crepes suzette – palačinky po francouzsku
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme… více o Zapečené brambory se šlehačkou
Věděli jste, že na těsto na pizzu vlastně vůbec nepotřebujete mouku? Můžete ho připravit i z… Celý článek
Podzimní dny s sebou přinášejí chladnější večery, ve kterých přijdou vhod teplé a vydatné… Celý článek
Snadné, chutné a levné, takové jsou recepty z brambor, které si můžete dopřát k obědu i večeři… Celý článek
Spousta lidí dělá kompot ze švestek, jablek nebo hrušek, ale zkusili jste někdy připravit… Celý článek
Mandle rozdrtíme, smícháme s moukou a práškem do pečiva. Máslo s cukrem pořádně prohněteme, přidáme moučnou směs a… více o Čokoládová báseň za všechny prachy
Nejprve uvaříme vejce natvrdo, které poté rozkrojíme na čtvrtky. Poté naklepeme kuřecí prsa na asi 1 cm vysoké plátky,… více o Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
Do malého kastrůlku si nalijete trochu vody (tak na dno), rozpálíte ho trochu na plotýnce (nejnižší stupeň), přidáte… více o Sýrová omáčka s tuňákem
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. … více o Vepřová žebírka – spareribs
Ze surovin umícháme těsto, ze kterého na rozpáleném oleji usmažíme palačinky. Hotové palačinky potřeme Choceňským… více o Palačinky s pomazánkovým máslem
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme zprudka na pánvičcce, aby se maso… více o Karlos z kuřecích prsíček
Do mouky, kam dáme špetku soli, uděláme důlek, nadrobíme kvasnice, zasypeme je cukrem a zalejeme vlažným mlékem (asi… více o Dobrá vánočka
Ryby oškrábeme (nebo stáhneme), vykucháme a vyčistíme, pořádně nasolíme a dáme do chladu. Sůl je nutná pro zpevnění… více o Rybí salát
Jablka (hrušky) očistíme, pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Drobenku připravíme… více o Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou
Nejdříve očistíme a nakrájíme vepřové na kostky, oloupeme cibuli a nahrubo nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit sádlo,… více o Vepřový gulášek
V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové… více o Cheesecake III.
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku… více o Borůvkové knedlíky