Začneme tím, že si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Poté si vymažeme pekáček olejem a brambory do něj naskládáme asi tak do tří pater. Každé patro brambor osolíme, opepříme a pro chuť posypeme trochou grilovacího koření.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Plátky dáme na brambory a vše zalijeme smetanou. Pekáček přiklopíme a dáme do trouby na 170 stupňů cca 45 minut.
Poté ho odklopíme, poklademe strouhaným sýrem a necháme dopéct asi 10–20 minut.
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovinu celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Další vrstva…
více o Zapečené brambory se smetanou
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší