
3.12
V troubě nasucho opražíme housku nakrájenou na kostičky dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme… více o Kuře pečené s nádivkou
Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku. Housky namočíme do mléka a po… více o Maďarské kuře s nádivkou
Začneme nádivkou. V míse smícháme: rohlíky na malé kostky, vlažné mléko, nadrobno nakrájený salám Gothaj, vajíčka,… více o Vepřová roláda s nádivkou
Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Šípky nejsou jenom krásnou přírodní dekorací, která na podzim lemuje polní a lesní cesty… Celý článek
Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Tuk utřeme s polovinou cukru a žloutky do pěny. Přidáme střídavě jogurt a mouku s práškem do pečiva, zamícháme rum,… více o Holandský ovocný chlebíček s jogurtem
Pečení: směs 2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní… více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a kudrnku nasekáme najemno a vše smícháme. Do směsi zeleniny… více o Tabouleh
Krkovičku naklepeme, na obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na každou porci položíme… více o Zapékané kotlety
Všechno smícháme dohromady. Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme přes noc do… více o Skvělá marináda na maso
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev… více o Skvělá šunková pomazánka
Omyté brambory ve slupce rozpůlíme, upečeme na vymazaném plechu a před podáváním řeznou stranu potřeme rozetřeným… více o Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Bílky vlijeme do mísy, přidáme polovinu krupicového cukru a na vodní lázní šleháme 5 minut. Mísu sundáme z vodní lázně,… více o Bezé laskonky
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení),… více o Zámecká drůbeží játra
Zakysanú smotanu a smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Používam iba dva balíčky vanilkového cukru -… více o Smotanová torta
Ve velkém hrnci smícháme jablečný i brusinkový juice a postupně přidáme všechny ingredience. Přivedeme k varu a poté… více o Jablíčko v brusince
Vše rozšlehat a dát vařit za stálého míchání. Až začne čpět vůně octa, dát vychladnout. Většinou přidávám velkou… více o Úža zálivka do bramborového salátu mého pantáty