Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme brambory, prolisovaný česnek, sůl, pepř, popř. položíme osolené a opepřené plátky masa. Další vrstva opět brambory, česnek, sůl, pepř. Takto pokračujeme, dokud nedojdou brambory. Dáme zapéct do trouby na cca 180 °C. Zalijeme trochou šlehačky, avšak nemusíme. Šlehačku je možno dát až před koncem pečení. Asi 15 minut před vyndáním zalijeme celou šlehačkou. Kdo se bojí, že brambory v troubě nezměknou, může je předem na kolečka nakrájené 10 minutek předvařit.
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu