Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem. Trochu osolíme a opepříme podle toho, jak je slaný poličan a jestli přidáme nakládaný pepř. Velmi krátce a zprudka opečeme na pánvi.
Řízky pak přesuneme do pekáče, položíme na ně kolečka poličanu, zalijeme šlehačkou, ve které rozmícháme panáka rumu a sójové omáčky. Nakonec poházíme několika kuličkami pepře a přikryjeme nahrubo nastrouhaným hermelínem.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Recept plněný bramborák připravíme takto:
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme…
více o Bramborák plněný tvarohem