Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i… Vosí hnízda, nebo včelí úly? Ať jim říkáte tak nebo tak, tohle nepečené cukroví bezpochyby… Celý článek
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a… Přemýšlíte nad dobrou večeří, jejíž příprava nezabere moc času a bude jí plný hrnec, takže… Celý článek
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám… I když na štědrovečerní tabuli stále dominuje náš kapr, v posledních letech mu začíná… Celý článek
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako… Ricciarelli jsou jedním z těch vánočních pokladů, které si zamilujete hned při prvním… Celý článek
Penne s ořechovou omáčkou Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán… více o Penne s ořechovou omáčkou
Uzené jako řízek Uzenou nakrájenou krkovičku obalíme normálně v trojobale jako řízek a usmažíme. Jedla jsem u známých a bylo to… více o Uzené jako řízek
Vídeňské prsty Tuk a cukry ušleháme do pěny. Přidáme ostatní ingredience. Těsto naplníme do přístroje na stříkání sušenek nebo do… více o Vídeňské prsty
Avokádové guacamole Avokáda rozmačkáme v misce na kaši, pridáme nadrobno nakrájenou asi půlku cibule, na kostičky nakrájená rajčata,… více o Avokádové guacamole
Květák na mozeček Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej… více o Květák na mozeček
Nejlepší sekaná na světě, která… Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s… více o Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Trdelník Do misky dáme mouku, rozpuštěné máslo, práškový cukr, vejce a špetku soli. Připravíme si kvásek (do zahřátého mléka… více o Trdelník
Sloní pochoutka Salám nastrouháme a smícháme s nakrájenými okurkami a cibulemi.Olej,ocet,hořčici,kečup,sůl,cukr a chilli svaříme… více o Sloní pochoutka
Dýňová polévka Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno, z dýně odstraníme zrníčka, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na… více o Dýňová polévka
Kafta bisavyen – arabské mleté… Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme… více o Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí
Rajčatový salát Dáme vařit vejce. Mezitím si nakrájíme na menší kostičky rajčata, salám i sýr. Po uvaření a vystydnutí vajec pokrájíme… více o Rajčatový salát
Golombki Do vroucí osolené vody přidáme 3 lžíce 8% octu, ponoříme hlávku zelí, povaříme asi 10 minut a necháme chvíli zchladnout… více o Golombki