Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince… Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám rozehřívat trouba? V tom případě pro vás máme… Celý článek
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat… Říká se, že ve víně je pravda, v burčáku zdraví. Chcete-li tedy během babího léta prospět… Celý článek
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho… U nás se jim říká rozbouchnuté brambory nebo zkráceně bouchačky. A slavný britský šéfkuchař o… Celý článek
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s… Jablečné koláče jsou osvědčení domácí utěšitelé. Ať už je to klasický páj z křehkého těsta,… Celý článek
Královské kapsy Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky a hermelínem, přehneme napolovic a pevně spíchneme párátky.… více o Královské kapsy
Naložené řízky v jogurtové marinádě Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Nejlépe přes noc. Na marinádu smícháme bílé jogurty,… více o Naložené řízky v jogurtové marinádě
Oříškový bochánek Čokoládu rozehřejeme v míse ve vodní lázni, po rozpuštění mísu z lázně vyjmeme a přisypeme cukr, ořechy a vajíčko.… více o Oříškový bochánek
Svatební koláčky Z vykynutého kvásku a dalších surovin zpracujeme těsto. Nenecháme ho kynout, ale hned ho vyválíme, nakrájíme na… více o Svatební koláčky
Tvarohovo-bramborové placky Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté… více o Tvarohovo-bramborové placky
Zapékané hovězí řízky Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Obalíme nejprve ve strouhance a potom v… více o Zapékané hovězí řízky
Šopský salát podle Daniely Nakrájíme salátovou okurku a papriku na kostičky a cherry rajčátka rozkrájíme na půlky či čtvrtiny. Předem… více o Šopský salát podle Daniely
Perník s marmeládou Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr, olej, vejce, teplé mléko a prášek do pečiva. Přidáme kakao, skořici, vanilkový… více o Perník s marmeládou
Cizrna s česnekem Cizrnu namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka.. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme… více o Cizrna s česnekem
Banánovo-nivové řízky Do kuřecích prsíček nebo vyššího plátku kotlet, kýty... opatrně prořízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Kapsy… více o Banánovo-nivové řízky
Sypaná jablečná buchta Z mouky, cukrů a kypřícího prášku uděláme sypkou směs, půlku vysypeme na plech vyložený pečícím papírem. Nastrouháme… více o Sypaná jablečná buchta
Zeleninová polévka V hrnci rozpustíme máslo a přidáme zmrazenou zeleninu (kdyby nebyla zmrazená, brzy by se rozvařila) a na kostičky… více o Zeleninová polévka