Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince… Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám rozehřívat trouba? V tom případě pro vás máme… Celý článek
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat… Říká se, že ve víně je pravda, v burčáku zdraví. Chcete-li tedy během babího léta prospět… Celý článek
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho… U nás se jim říká rozbouchnuté brambory nebo zkráceně bouchačky. A slavný britský šéfkuchař o… Celý článek
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s… Jablečné koláče jsou osvědčení domácí utěšitelé. Ať už je to klasický páj z křehkého těsta,… Celý článek
Kuřecí křidýlka po čínsku Křidýlka potřeme sójovou omáčkou a mírně je osolíme a opepříme. Smažíme je na rozpáleném oleji asi 15 minut. Na jiné… více o Kuřecí křidýlka po čínsku
Vylepšené špekáčky na opékání Do menší misky dáme sojovku, worchester, koření, naředíme troškou piva a nakonec utřeme několik stroužků česneku,… více o Vylepšené špekáčky na opékání
Frankfurtská polévka Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme… více o Frankfurtská polévka
Bábovka (pippiva) Vodu a olej si smícháme v jakékoliv láhvi s uzávěrem - roztřepáním se krásně spojí. Celá vejce vyšleháme s cukrem do… více o Bábovka (pippiva)
Zapékané brambory s mletým masem Do pánve nalijeme olej ( málo oleje, maso pustí tuk při opékání), do rozehřáté pánve vložíme na jemno nasekanou cibuli… více o Zapékané brambory s mletým masem
Krkonošské kyselo Kvasek namocime do vlažné vody alespon na 2 hodiny. Do cca 4,5 litru vody dame varit suene houby a kmin. Asi 5… více o Krkonošské kyselo
Celerová pomazánka na chlebíčky Celer oloupeme, nastrouháme najemno spolu s mrkví. Salám se nastrouhá na hrubém struhadle. Zamíchá se, osolí, opepří,… více o Celerová pomazánka na chlebíčky
České tiramisu Cukr,pomazánkové máslo a šlehačku vyšleháme do krému. Na dno nádoby dáme poškoty namočené v kávě. Na piškoty dáme krém… více o České tiramisu
Smažená zmrzlina s horkými višněmi Smíchejte strouhanku, nastrouhané ořechy a nastrouhaný perník. Rozšlehejte vejce. Kuličkovačem si nakuličkujte… více o Smažená zmrzlina s horkými višněmi
Caponata Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a… více o Caponata
Kakaové řezy s krémem Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec… více o Kakaové řezy s krémem
Utopenci V. Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule,… více o Utopenci V.