Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu Chcete něco uvařit, ale máte pocit, že točíte dokola stále pár stejných jídel? Vyzkoušejte… Celý článek
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou… Halloween se i u nás stává čím dál oblíbenějším svátkem, obzvlášť v rodinách s dětmi. Možná ho… Celý článek
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší! Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky… Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Bramborový salát s majonézou Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na… více o Bramborový salát s majonézou
Konšelské peklo Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř,… více o Konšelské peklo
Kuřecí bábovičky Maso naklepeme na tenké široké plátky. Osolíme, okořeníme dle chuti - já použil směs na gyros, ale je možná jakákoliv… více o Kuřecí bábovičky
Zapečené řízky s poličanem a… Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem (trochu osolit, opepřit podle toho jak je slaný Poličan a jestli přidáme… více o Zapečené řízky s poličanem a hermelínem
Rumové kuličky Ve větší misce rozšleháme vidličkou bílek, přidáme cukr, kakao, změklé máslo, kokosovou moučku a trochu rumu a dobře… více o Rumové kuličky
Velikonoční mazanec bez vajec Rozinky namočíme asi do 4 lžic rumu a necháme přejít varem (nebo použijeme rozinky namočené v rumu delší dobu). … více o Velikonoční mazanec bez vajec
Perníčky na chaloupky Vypracujeme těsto, necháme přes noc uležet v lednici. Před pečením potírám rozšlehaným vajíčkem. (dávka vyjde na 2… více o Perníčky na chaloupky
Jablečný koláč se skořicí Začněte tím, že očistíte jablka. Ta oškrábejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kostičky velké asi 1 x 1… více o Jablečný koláč se skořicí
Pravý ukrajinský boršč Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající… více o Pravý ukrajinský boršč
Rukolový salát se žlutým melounem… 1. Nachystáme si kuřecí prsa do marinády z: olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření 2. Rukolu zbavíme hořkých stonků… více o Rukolový salát se žlutým melounem a kuřecím masem
Rychlá hrášková polévka Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou,… více o Rychlá hrášková polévka
Spaghetti alla Carbonara po italsku Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi smažíme do křupava na kostičky nebo nudličky nakrájenou slaninu (pokud… více o Spaghetti alla Carbonara po italsku