Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy… Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci… Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni! Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Jablkový koláč z kynutého těsta Vypracujeme klasické kynuté těsto, přikryjeme a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Vyválíme… více o Jablkový koláč z kynutého těsta
Ořechové řezy se švestkami Žloutky, tuk a cukr utřeme, přidáme mouku, ořechy, rum, mléko a prášek do pečiva. Těsto rozprostřeme na pekáč,… více o Ořechové řezy se švestkami
Plněné kotlety na smetaně Do kotlet uděláme kapsu a naplníme nádivkou, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Do… více o Plněné kotlety na smetaně
Krkonošské kyselo Sušené houby dáme vařit v osolené vodě s kmínem nejméně půl hodiny. Kvásek rozmícháme ve vodě nebo troše mléka a… více o Krkonošské kyselo
Tvarůžková pomazánka extra Kousky tvarůžků smícháme s tatarskou omáčkou, cibulí, pepřem a paprikou. Dáváme na máslem namazaný chléb (moskevký,… více o Tvarůžková pomazánka extra
Hovězí ragú Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně… více o Hovězí ragú
Maminčina rajská omáčka Na mirnem ohni rozpustime v hrnci tuk, na kterem nechame zesklovatet nahrubo nakrajenou cibulku. Jakmile cibule zacne… více o Maminčina rajská omáčka
Zelnice Na lžíci oleje zpěníme najemno nakrájenou cibuli a česnek, posypeme mletou paprikou, zasmahneme, zalijeme vývarem a… více o Zelnice
Rychlé nekynuté těsto na pizzu Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či… více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu
Mrkvanec 1. Promícháme všechny sypké ingredience. 2. Přidáme máslo, mrkev, vejce a mléko podle potřeby. 3. Pečeme ve středně… více o Mrkvanec
Créme brulée Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 liry vody, kterou budeme… více o Créme brulée
Medové perníčky Cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou.… více o Medové perníčky