Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete.… Můžete si ho dát syrový jako lahodnou svačinku, případně ho přidat do salátů nebo smoothie, dá… Celý článek
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým… Avokádo je exotické ovoce, které je u nás čím dál víc populární. Není se čemu divit, je velmi… Celý článek
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za… Je to už 36 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu… Celý článek
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte… Až přijdete domů prokřehlí, nemusíte už přemýšlet, co uvaříte k večeři pro sebe a rodinu či… Celý článek
Zapékané hovězí řízky Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Obalíme nejprve ve strouhance a potom v… více o Zapékané hovězí řízky
Tetino maso Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme … více o Tetino maso
Mazurská zelňačka Maso opereme, zalijeme vodou a uvaříme. Kysané zelí nakrájíme, přidáme kmín, na silném ohni uvaříme v otevřené nádobě… více o Mazurská zelňačka
Cukrářské piškoty Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu a po částech do něj zašleháváme třetinu moučkového cukru. Žloutky… více o Cukrářské piškoty
Tiramisu Ve větší míse utřeme 4 žloutky s 6 lžícemi cukru a pomalu vmícháme Mascarpone. Připravíme asi 6 porcí silné kávy,… více o Tiramisu
Jogurtové lívanečky Do misky vylijeme jogurt, přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vejce, cukr,mléko, zamícháme a… více o Jogurtové lívanečky
Jednoduchá rajská polévka Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a… více o Jednoduchá rajská polévka
Spaghetti alla puttanesca 1 Do velkého hrnce nalijte dostatek vody pro těstoviny. Vodu osolte, přiveďte k varu a vložte do ní špagety. Vařte… více o Spaghetti alla puttanesca
Tortilla plněná kuřecím masem a… Grilovací koření smícháme s trochou oleje a vytvoříme marinádu,kterou potřeme kuřecí maso.Maso není nutné dlouho… více o Tortilla plněná kuřecím masem a ledovým salátem
Řecká pita s pórkem 1. Těsto vyjměte z obalu a i s papírem položte na plech. Troubu předehřejte na 190°C. 2. Z pórku okrájejte konce a… více o Řecká pita s pórkem
Česnečka trochu jinak Nejdříve dáme pozvolna vařit vývar z kostí. Dáme do hrne bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, kosti a cibuli.… více o Česnečka trochu jinak
Bůčková roláda VII. Jednu třetinu bůčku umeleme, dvě třetiny nakrájíme na kostky, vše smícháme s ostatními surovinami a necháme odležet 12… více o Bůčková roláda VII.