Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu Vlastní úroda je vždy potěšení. A uchovat si ji na zimu je i současným trendem. Jak si poradit… Celý článek
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační… Mražené, chlazené, loupané, neloupané, tygří, bílé… Víte, jak se vyznat v krevetách a jak je… Celý článek
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní… Polévky z rajčat, hlavně těch zralých letních, jsou doslova rajským potěšením. Mají nespočet… Celý článek
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do… Krásná rodačka z německého Rheinbergu, která chtěla být původně právničkou v advokátní… Celý článek
Koláč s celými jablky a ořechovou… Zpracujeme ze surovin těsto, které dáme odležet na 30 min. do ledničky. Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřinec a… více o Koláč s celými jablky a ořechovou želatinou
Kremeše s pudinkovým krémem Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě. Mezitím připravíme… více o Kremeše s pudinkovým krémem
Výborný dresing Vše smícháme, podáváme k čerstvé zelenině, grilov. bramborám, rybě a všemu ostanímu, co máme rádi! více o Výborný dresing
Drážďanská štola Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi… více o Drážďanská štola
Smažený celer se sýrem Omytý a oloupaný celer nakrájíme na plátky silné asi 4 mm, které povaříme ve 2 litrech osolené vody zhruba 5 minut.… více o Smažený celer se sýrem
Kynuté knedle Po vypracování jednu hodinu zkynout. Vyválet šíšky o průměru šest centimetrů. Šišky necháme kynout 10 minut. … více o Kynuté knedle
Těstoviny s nivou Uvařit těstoviny... Rozpustit dvě lžíce másla, nivu nahrubo nastrouhat a vložit na máslo, trochu podlít smetanou a… více o Těstoviny s nivou
Palačinky s čokoládovým krémem a… Smícháme mouku s vejci, cukrem, solí a máslem na řidší těstíčko. Uděláme z něj tenké palačinky. Na čokoládový krém… více o Palačinky s čokoládovým krémem a lesními plody
Pečené brambory s tvarohovou… Omyté brambory ve slupce rozpůlíme, upečeme na vymazaném plechu a před podáváním řeznou stranu potřeme rozetřeným… více o Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Lázeňský koláč Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a Hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky. První část těsta… více o Lázeňský koláč
Buchty Eliska POSTUP PŘÍPRAVY Já zpracovávám v domácí pekárně - program těsto - suroviny vložím do pekárny v uvedeném pořadí.… více o Buchty Eliska
Vepřové maso v omáčce Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme.… více o Vepřové maso v omáčce