Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte… Domácí vanilkový extrakt je poklad. Jedna lžička nahradí celý vanilkový lusk nebo jeden… Celý článek
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny! Kysané zelí je mimořádnou vitaminovou bombou, podle odborníků je dokonce jednou z… Celý článek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je… Znáte flammkuchen? A co takhle tarte flambée? Pod oběma názvy se skrývá tentýž pokrm – tenký,… Celý článek
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má… Hokkaidó (nebo také hokaido) je bezesporu favoritem mezi dýněmi. Má příjemnou chuť, vysoký… Celý článek
Kotlety na paprice Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v paprice a mouce, a na oleji se zpěněnou cibulkou opečeme. Zalijeme… více o Kotlety na paprice
Jednoduché bramborové placky Brambory nastouháme, přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Utvoříme těsto. Vyválíme placky tenké placky. Rozpálíme… více o Jednoduché bramborové placky
Kulatky s posýpkou Do mísy dáme ohřát mléko a v něm rozpustíme tuk a cukr. Necháme zchladnout a do vlažné směsi rozdrobíme droždí, necháme… více o Kulatky s posýpkou
Ořechové řezy – bílkové Utřeme máslo s cukrem, ušleháme sníh z bílků a střídavě s moukou, práškem do pečiva a ořechy přidáme k máslové hmotě.… více o Ořechové řezy – bílkové
Buchta Himálaj 1těsto: Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny ,postupně přidáváme olej a pak i ostatní ingredience. 2 těsto: opět… více o Buchta Himálaj
Cizrna z ostrovů Cizrnu namočte do vody, druhý den vodu slijte a luštěninu propláchněte, zalejte horkou vodou a vařte asi 30 min. Na… více o Cizrna z ostrovů
Lehká tvarohová pomazánka Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev najemno nastrouháme. Smícháme s tvarohem a jogurtem, osolíme, okořeníme. Podáváme s… více o Lehká tvarohová pomazánka
České tiramisu Cukr,pomazánkové máslo a šlehačku vyšleháme do krému. Na dno nádoby dáme poškoty namočené v kávě. Na piškoty dáme krém… více o České tiramisu
Sympatické řezy Cukr utřeme se žloutky a pomalu přidáváme horkou černou kávu. Vmícháme šlehačem do pěny a postupně vsypeme mouku… více o Sympatické řezy
Rychlé a dobré špagety Od uvařených špaget vylijeme vodu. Ze špaget si odebereme trochu špaget, které dáme do hrnce, který dáme na sporák a… více o Rychlé a dobré špagety
Piškotový pudink Z 1/2 mléka oddělíme asi 1/3, ve které rozmícháme obsah sáčku. Do zbylého mléka přidáme 2-3 polévkové lžíce cukru … více o Piškotový pudink
Lehký těstovinový salát Uvařené těstoviny necháme vychladnout, zeleninu nakrájíme na středně velké kousky, přidáme zakysanou smetanu, nadrobno… více o Lehký těstovinový salát