Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí… Původně byla architektkou, ale pak ji naprosto uchvátil svět cukrařiny. Seznamte se s Dinarou… Celý článek
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup Jahody jsou skvělé ovoce, jejich jedinou nevýhodou je, že dlouho nevydrží. Proto, když jich… Celý článek
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s… Máte chuť upéct si o víkendu nějakou neobvyklou sladkost? Poradíme vám, jak si připravit… Celý článek
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny? Hospoda Na Růžku, Na Statku nebo bar Na Náměstí mohou být skvělé, ale podniky s těmito názvy… Celý článek
Bramborový závin s kysaným zelím Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a… více o Bramborový závin s kysaným zelím
Bageta nebo housky Všechny suché přísady smíchat, kvasnice rozpustit ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalít do smíchané směsi… více o Bageta nebo housky
Zelí mlsných Řeků Na oleji zpěníme cibuli a česnek a přihodíme kousky masa, necháme zatáhnout, okořeníme, přidáme rajčata a dusíme. Když… více o Zelí mlsných Řeků
Malinové Mojito Do sklenice vložíme nakrájenou limetku, přidáme třtinový cukr, čerstvou mátu a maliny a rozmačkáme paličkou nebo lžící.… více o Malinové Mojito
Olejová bábovka s čokoládovou… - cukr vyšleháme se žloutky, vanilkovým cukrem a s olejem. - přidáme mouku, prášek do pečiva a mléko vše smícháme… více o Olejová bábovka s čokoládovou polevou
Zapečená cuketa s uzeninou Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další … více o Zapečená cuketa s uzeninou
Brokolicová polévka – velmi chutná 400 g brokolice (hlavně košťály) dáme vařit do lehce osolené vody. Uvařenou brokolici NECEDÍME, jen ji rozmixujeme.… více o Brokolicová polévka – velmi chutná
Sekaná z cukety Vše zamícháme, dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme 1/2 hodiny. Oleje je možné dát i méně, aby… více o Sekaná z cukety
Špagety s brokolicí Do osolené vody dáme vařit špagety. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce másla nebo tuku, opečeme cibuli a česnek nakrájené na… více o Špagety s brokolicí
Domácí chléb z bílé mouky Suroviny smíchat a zadělat těsto. Přikrýt utěrkou a nechat 12 hodin vykynout. Pečicí mísu s poklopem nechat při 220… více o Domácí chléb z bílé mouky
Rýžový pilaf Zpěníme cibulku, přidáme skořici a papriku, chvílí opékáme (pozor, aby se paprika nepřepálila!), zasypeme syrovou rýží,… více o Rýžový pilaf
Jelení guláš Maso nakrájíme na kousky, na oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme maso,… více o Jelení guláš