Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční… Taky vás často honí mlsná? Možná až příliš často? Nezoufejte, nejste v tom sami. Věčný boj s… Celý článek
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na… Zavařte si letošní úrodu třešní do sladkého nálevu. V zimě vám kompot přijde vhod, ať už jako… Celý článek
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i… Ať už dáváte přednost šťavnatému kuřeti, poctivému steaku, pikantním žebrům nebo jemné rybě,… Celý článek
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte! Léto je za dveřmi a na zahrádkách nám začíná dozrávat první ovoce. Nejvýraznější jsou asi rudé… Celý článek
Kokosove cukrovi Mouku smícháme s cukrem a kokosem. Přidáme pokrájené máslo a zpracujeme těsto, které necháme hodinu v chladničce… více o Kokosove cukrovi
Pomazánka z tuňáka Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další… více o Pomazánka z tuňáka
Pudinkovo-švestkové koláče Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme… více o Pudinkovo-švestkové koláče
Slavnostní věnečky Těsto: olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši - nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí… více o Slavnostní věnečky
Šunkový mls podle Vojty Na plátek šunky položíme porci nivy, zabalíme, spíchneme párátkem, obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném tuku… více o Šunkový mls podle Vojty
Zeleninovo-kuřecí předkrm Kuřecí řízky jemně okořeníme a osmažíme a necháme vychladnout. Obě papriky, eidam a řízky nakrájíme na nudličky a… více o Zeleninovo-kuřecí předkrm
Rýže na kari se sýrem Dáme vařit rýži do slané vody, společně s kari kořením (podle chuti). Než se nám rýže uvaří, tak si nastrouháme sýr a… více o Rýže na kari se sýrem
Cuketové špagety Cibuli osmahneme na oleji, přidáme cuketu (oloupanou, bez semínek a nakrajenou na kostky) a nakrájená rajčata.… více o Cuketové špagety
Houbovka a rozpeky Nejprve si připravíme rozpeky. Z droždí, špetky cukru a mouky a trochu vlažné vody uděláme kvásek. Přidáme do zbylé… více o Houbovka a rozpeky
Zapečené těstoviny Uvaříme těstoviny, veškerou zeleninu nakrájíme na kostky a cibuli na kolečka. nakrájíme slaninu,okořeníme a vše vložíme… více o Zapečené těstoviny
Kuřecí placičky od Jarmily Vše smícháme a necháme zaležet v lednici 24h. Vytvoříme placičky a pečeme na oleji z obou stran do růžova. více o Kuřecí placičky od Jarmily
Pravé italské tiramisu II. Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promichaný a ne moc… více o Pravé italské tiramisu II.