Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a… Chcete ovládnout umění přípravy trhaného masa? Připravte se na výjimečný gastronomický zážitek… Celý článek
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší… Jedlé květy hlásí velký boom a v gastronomii se uplatňují čím dál tím častěji. Můžete je… Celý článek
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat Někomu slupka nevadí, někdo naopak potřebuje všechno oloupat. Pravda je, že některé slupky,… Celý článek
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá Je to tak, stále se od žen očekává, že budou vládnout pevnou rukou v kuchyni. Co tam ale dělat… Celý článek
Dort Raffaelo Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý… více o Dort Raffaelo
Korbáčový závin Z mouky, rozpuštěné Hery, kvásku, soli, žloutku, vejce a mléka vypracujeme těsto, které necháme vykynout na teplém… více o Korbáčový závin
Savarin Droždí rozmícháme ve vlahém mléce a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, oba druhy cukru,… více o Savarin
Tygři v lahvi Oloupané špekáčky nařízneme třemi podélnými rovnoběžnými řezy, vzdálenými od sebe asi 1 cm. Zářezy vedeme hluboko, ale… více o Tygři v lahvi
Křehký koláč s kaštanovo… Mouku dáme do mísy s 20g cukru a máslem. Hnětačem spojíme nebo ručně prohněteme na hladké těsto. Troubu předehřejeme na… více o Křehký koláč s kaštanovo-tvarohovou náplní
Arabský chléb – Pide Z mouku, soli, 2 lžiček olivového oleje, cukru, sušeného droždí, vody a vinného octa vypracujeme nejlépe vařečkou… více o Arabský chléb – Pide
Větrníčky se šlehačkou Vodu,máslo a špetka soli přivedeme k varu.Do vroucí směsi nasypeme prosátou hladkou mouku a za důkladného míchání … více o Větrníčky se šlehačkou
Rychlý drobenkový koláč s jablky a… Všechny ingredience na drobenku promneme mezi prsty a vytvoříme tak drobenku. Plech vyložíme pečícím papírem a větší… více o Rychlý drobenkový koláč s jablky a skořicí
Pstruh s tymiánovým máslem a… Vykuchaným a osušeným pstruhům(s hlavami i ocasy) párkrát nařízneme kůži z obou stran. Obě strany osolíme … více o Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
Gratinová dýně s tymiánem Dýně Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké… více o Gratinová dýně s tymiánem
Karlovo zelí kysané ve sklenicích 1. Zelí nakrouháme, ve větší nádobě promícháme se solí a kmínem, ev. cibulí a jablkem. 2. Udusáme, a necháme… více o Karlovo zelí kysané ve sklenicích
Salát z mrkví a jablek Mrkev omyjeme,oloupeme nastrouháme na jemno. Jablka omyjeme,můžeme i nemusíme oloupat a také nastrouhámé na jemno. … více o Salát z mrkví a jablek