Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše… Často se plete s kuskusem, nenechte se ale zmást. Bulgur sice není tak známý, to ale neznamená… Celý článek
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do… Nepečené dezerty se hodí kdykoli, obzvlášť teď, když je stále horko a navíc ještě dozrává… Celý článek
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete… Sladké, šťavnaté a plné slunce – takové jsou tuzemské meruňky, které právě teď dozrávají.… Celý článek
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup! Nadýchaný měkký polštářek s jemnou bílou plísní na povrchu, ze kterého po rozříznutí vytéká… Celý článek
Gnocchi alla casa Gnocchi dáme vařit dle návodu (až vyplavou na hladinu, jsou hotové). Rozehřejeme olivový olej na větší pánvičče,… více o Gnocchi alla casa
Jednoduchý zapečený hermelín Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z… více o Jednoduchý zapečený hermelín
Kuřecí balíčky se zlatými dukátky Kuřecí prsa nařízneme podélně v půlce tak, že po rozevření dostaneme "knihu" - hlavně nerozříznout celé!!! Prsa osolíme… více o Kuřecí balíčky se zlatými dukátky
Lívanečky s jablky Rozmícháme žloutky s cukrem a mlékem, přidáme mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sních, vmícháme do hmoty… více o Lívanečky s jablky
Těstoviny letem světem Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente". Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole: rozřízneme… více o Těstoviny letem světem
Sekaná z cukety nebo dýně Cuketu nebo dýni nastrouháme nahrubo, uzeninu nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme krupičku, olej,… více o Sekaná z cukety nebo dýně
Hovězí jen na česneku Rozpustíme v kastrolu asi 1/8 másla a přidáme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, posolíme z obou stran.… více o Hovězí jen na česneku
Rychlá bramboračka -v hrnci rozpustíme máslo a postupně přisypáváme mouku -za stálého míchání jíšku zalijeme cca litrem studené vody … více o Rychlá bramboračka
Tradiční český trdelník Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku… více o Tradiční český trdelník
Brokolice podle Simony Stašové 1. Brokolici rozebereme na stejně velké růžičky, košťály nakrájíme na plátky asi 5 mm silné - nevyhazujeme! 2.… více o Brokolice podle Simony Stašové
Krevety s avokádem Pusťte se do přípravy omáčky. V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku a dle chuti dochuťte. 4 lžíce omáčky si… více o Krevety s avokádem
Osvěžující ovocný dort Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a 2 lžic vody ušleháme sníh, přidáme 50 g cukru, sůl a vanilkový cukr. Potom… více o Osvěžující ovocný dort