Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se! Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se… Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si… Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Bramborník Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme všechny ingredience a zamícháme. Vylejeme na plech vymazaný… více o Bramborník
Sýrová kulajda Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme 1 l vody, masox, Apetito, přidáme houby a uvařené brambory, kmín a dochutíme… více o Sýrová kulajda
Výborný knedlík k bůčku Půl kila brambor vařených ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme 2 kila syrových brambor jemně nastrouhaných.… více o Výborný knedlík k bůčku
Žloutkovo-perníkové řezy Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou. Těsto propracujeme a… více o Žloutkovo-perníkové řezy
Tortilla San Diego Menší brokolice a kukuřici jemně podusíme na pánvi. Poté do tortilly dáme plátkový sýr (každý dle chuti) a šunku. … více o Tortilla San Diego
Marcipán ze sušeného mléka Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby… více o Marcipán ze sušeného mléka
Vepřová panenka Vepřovou panenku očistíme od přebytečného tuku a blan, osolíme a opepříme. Na kuchyňskou desku poklademe slaninu tak… více o Vepřová panenka
Placaté kuře Hladovce zabavíme nějakým lehkým předkrmem a lahví vína. Necháme si nalít sklenku a levou zadní velmi nedbale uvaříme… více o Placaté kuře
Crostini s roquefortem Plátky bagety dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem a dáme na minutu těsně pod rozpálený gril… více o Crostini s roquefortem
Pečená králičí stehna na cibuli a… Očištěné králičí stehna prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme. Cibuli si nakrájíme na půl kolečka, česnek… více o Pečená králičí stehna na cibuli a česneku
„Dospělácké“ řezy Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rum, mléko, olej, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec… více o „Dospělácké“ řezy
Utopenci V. Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Vše naskládáme do 3 l láhve (cibule,… více o Utopenci V.