Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák Nádherně křupavé, mírně nakyslé, lehce pikantní a tak akorát nasládlé. Nakládané okurky jsou… Celý článek
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a… I když dá někdy práci otrhat všechny keříčky obsypané záplavou sladkých kuliček, šťavnaté… Celý článek
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů Cuketa je skvělá a všestranná zelenina, která se hodí do mnoha jídel. Navíc není vůbec těžké… Celý článek
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze… Špacírují se vám po domě mravenci jako po vlastním? Nejste zdaleka sami, stalo se to asi… Celý článek
Pomazánka z krabích tyčinek Nakrájíme krabí tyčinky a cibuli, přidáme tatarku, pažitku, osolíme, opepříme. Dochutíme citrónem. Podáváme na… více o Pomazánka z krabích tyčinek
Sushi po česku Vařenou rýži smícháme se sýrem, solí, pepřem a pažitkou. Plátky šunky potřeme pastou wasabi (ev. křenovou pastou) na to… více o Sushi po česku
Tajemství řeckého boha Kuřecí prsíčka mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořenící směsí Gyros, zakapeme olejem a necháme marinovat několik… více o Tajemství řeckého boha
Uzené jako řízek Uzenou nakrájenou krkovičku obalíme normálně v trojobale jako řízek a usmažíme. Jedla jsem u známých a bylo to… více o Uzené jako řízek
Buchta s kumkvaty Kumkvaty rozkrojíme podél na půl, očistíme od semínek a rozmixujeme. Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme olej a opět… více o Buchta s kumkvaty
Babiččina zelnačka Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme… více o Babiččina zelnačka
Hraběnčiny řezy s tvarohem Z přísad zpracujeme těsto, 2/3 těsta rozválíme a namačkáme na plech, 1/3 těsta si odložíme do lednice ztuhnout. Na… více o Hraběnčiny řezy s tvarohem
Výborné hrníčkové knedlíky Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na… více o Výborné hrníčkové knedlíky
Pravý ukrajinský boršč Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající… více o Pravý ukrajinský boršč
Piškotový řez s jahodovou pěnou V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků.… více o Piškotový řez s jahodovou pěnou
Moravské koláče Kvásek -> vykynuté těsto -> rozdělíme na cca 60 kousků -> dovnitř zabalíme tvarohovou náplň + cca 3 rozinky -> potřeme… více o Moravské koláče
Salát z Nice 1. Větší brambory rozkrojte a všechny uvařte posypané solí v páře a ve slupce doměkka (asi 18 minut). Z fazolek… více o Salát z Nice