Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo… Když udeří úmorná vedra, člověk hledá, čím by se zchladil. Můžete skočit do bazénu, pustit na… Celý článek
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého… Hledáte jednoduché a osvěžující večeře, které lze připravit za pouhých 30 minut? Máme pro vás… Celý článek
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů,… Vařit pro děti během letních prázdnin není úplně jednoduché. Mají každou chvíli hlad, často… Celý článek
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla.… Její dorty jsou úplně jiné než ty, které vidíte v cukrárnách. Podobají se spíš velkým … Celý článek
Lehounké chlebíčky Rozetřeme sýr a postupně k němu přiléváme smetanu a mírně šleháme. Mírně osolíme a dáme asi na 15 min. do lednice.… více o Lehounké chlebíčky
Italské Tiramisu Vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme mascarpone. Připravíme si kávu a do ni cákneme mandlový likér ( Amaretto) . Do… více o Italské Tiramisu
Brambory s tvarohem – rychle a… Brambory ostrouháme, nakrájíme a dáme vařit do mírně osolené vody. Nové brambory vaříme ve slupce. Scedíme, nadrobíme… více o Brambory s tvarohem – rychle a zdravě
Karlos z kuřecích prsíček Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme zprudka na pánvičcce, aby se maso… více o Karlos z kuřecích prsíček
Grilovaná zelenina na špízu Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Nebát se a nechat skutečně větší kusy, protože na flexi… více o Grilovaná zelenina na špízu
Skořicové hrudky z křížal Ze všech ingrediencí (mimo těch na polevu) vypracujeme těsto.Troubu rozehřejeme na 150°C. Na plech s pečícím papírem… více o Skořicové hrudky z křížal
Pikantní žebírka Všetky ingrediencie okrem rebier zmiešame do marinady, touto potrieme rebierka a necháme odležať v chlade aspoň dve… více o Pikantní žebírka
Mléčně kvašená zelenina 1. Všechnu zeleninu očistíme a nastrouháme, prosolíme a pokmínujeme stejně, jako když nakládáme zelí. 2. Vymačkáme… více o Mléčně kvašená zelenina
Gnocchi se špenátem a nivou Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný… více o Gnocchi se špenátem a nivou
Indický mrkvový salát Oloupejte mrkve, nastrouhejte je na hrubém struhadle na nudličky. Zbavte papričky semínek a bílých vnitřních žeber a… více o Indický mrkvový salát
Bramborovo-sýrová pomazánka Nastrouhané (rozšťouchané) brambory smícháme v misce s nastrouhaným sýrem, drobně pokrájenými vejci, slaninou … více o Bramborovo-sýrová pomazánka
Alpský Kaiserschmarrn Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku.… více o Alpský Kaiserschmarrn