Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které… Představte si dort, jehož část se vznáší ve vzduchu. Nejde o kouzlo ani optický klam, ale o… Celý článek
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete… Výhodou švestek je, že z nich můžete vařit celý rok. Jsou skvělé sušené, mražené, destilované,… Celý článek
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat… Zavařování ovoce, to nemusí být jen džemy a kompoty. Zkuste si z ovocné úrody udělat i pečený… Celý článek
10 nejlepších receptů na švestkové koláče: Přenesou vás do… Švestkové koláče ke konci léta neodmyslitelně patří a voní prázdninovými vzpomínkami. Navíc… Celý článek
Buřtové jednohubky Silnější salám nakrájíme na 1/2 cm silné plátky (čím tenčí, tím lepší) - pozor nesmíme sloupnout z kůže a naskládáme… více o Buřtové jednohubky
Rozpečená plátková veka Veku nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme do konce tak, aby dole zůstala spojená. Mezi řezy potřeme máslem, vložíme… více o Rozpečená plátková veka
Nepečená kávová zrna piškoty umeleme, přidáme ostatní surovjny a vypracujeme těsto, které vyválíme, vykrájíme zrna, necháme ztuhnout v… více o Nepečená kávová zrna
Králík na švestkách a černém pivu Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citronou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Na tuku rozpustíme… více o Králík na švestkách a černém pivu
Zapečené brambory s rybou a… Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Brambory nakrájíme na kostičky a dáme do jiné mísy, přidáme nakrájenou… více o Zapečené brambory s rybou a brokolicí
Hemenex v listovém těstu Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,… více o Hemenex v listovém těstu
Trojbarevný koláč Jakmile uěláme spodní vrstvu , kterou musíme rozprostřít po celém vymazaném a vysypaném pekáči, nandáme na ni… více o Trojbarevný koláč
Sekaná z cukety Vše zamícháme, dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme 1/2 hodiny. Oleje je možné dát i méně, aby… více o Sekaná z cukety
Česneková polévka 1) oloupeme brambory 2) dáme do hrnce: 1)vodu 2)kmín 3) bujon. brambory.6) aš se uvaří brambory tak brambory rozmačkáme… více o Česneková polévka
Závin z listového těsta na slano Listové těsto rozkrojíme na dvě půlky a rozválíme. Potřeme hořčicí, kečupem nebo cikánskou omáčkou, ale ne až na okraje… více o Závin z listového těsta na slano
Bůčková roláda VII. Jednu třetinu bůčku umeleme, dvě třetiny nakrájíme na kostky, vše smícháme s ostatními surovinami a necháme odležet 12… více o Bůčková roláda VII.
Jednoduše dobrý salát Salát, rajčata a okurku nakrájíme na kostky, přisypeme kukuřici a promícháme. Do jogurtu přidáme vrchovatou čajovou… více o Jednoduše dobrý salát