Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení! Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit… Potravinové alergie a intolerance trápí statisíce lidí, kteří si musí dávat velký pozor na to,… Celý článek
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete… Zapomněli jste včas vytáhnout maso z mrazáku? Komu se to někdy nestalo… Naštěstí existuje… Celý článek
Zapečené řízky s poličanem a… Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem (trochu osolit, opepřit podle toho jak je slaný Poličan a jestli přidáme… více o Zapečené řízky s poličanem a hermelínem
Slovenské buchtičky Z droždí, části cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, oba cukry, vejce, teplé mléko, kvásek a rozpuštěné… více o Slovenské buchtičky
Tajemství řeckého boha Kuřecí prsíčka mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořenící směsí Gyros, zakapeme olejem a necháme marinovat několik… více o Tajemství řeckého boha
Čočka s rýží Čočku na 1 hodinu namočíme do vody, pak ji 15 minut vaříme, přidáme k ní rýži a zase 20 minut vaříme (do měkka). Na… více o Čočka s rýží
Hrníčkové knedlíky Nakrájíme housky, opražíme na másle, zalijeme mlékem a přidáme mouku a žloutky, ochutíme a vmícháme tuhý sníh z bílků.… více o Hrníčkové knedlíky
Bábovka s jablíčky a skořicí Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku skořice a zašleháme + kakao Dále přidáme stídavě… více o Bábovka s jablíčky a skořicí
Burizonový chlebíček ze Salka Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty… více o Burizonový chlebíček ze Salka
Piškotová bábovka Cukr, citronovou šťávu a žloutky třeme asi 20 minut do zpěnění. Potom přidáme po kapkách rum, po lžících mouku a z… více o Piškotová bábovka
Kuře na kari – hit rodiny… Kousky kuřete osolíme a trochu opepříme. Na pánvi zpěníme na másle nebo oleji drobně krájenou cibulku, pak přidáme… více o Kuře na kari – hit rodiny Woodhamsovy
Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny Do vroucí osolené vody s kořením - celý pepř, nové koření, bobkový list vložíme veškeré uvedené maso a necháme uvařit… více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny
Kapustové karbanátky se zázvorem Kapustu opereme, na tenké nudličky nakrájenou dáme udusiti za občasného podlévání vodou. Změklou kapustu necháme… více o Kapustové karbanátky se zázvorem
Bábovka od babičky Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Všechny suroviny na těsto (olej,… více o Bábovka od babičky