Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit… Potravinové alergie a intolerance trápí statisíce lidí, kteří si musí dávat velký pozor na to,… Celý článek
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete… Zapomněli jste včas vytáhnout maso z mrazáku? Komu se to někdy nestalo… Naštěstí existuje… Celý článek
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete… Ocet je běžnou součástí každé domácnosti. Jenže octů existuje celá řada a na ten jablečný… Celý článek
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým… Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která… Celý článek
Hovězí na celeru Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme… více o Hovězí na celeru
Rýžová kaše s jablky a tvarohem… Propláchnutou rýži rozvaříme ve vodě i s nakrájeným jablkem. Pak osladíme a vyšleháme s tvarohem. více o Rýžová kaše s jablky a tvarohem pro děti
Směs z kuřecího masa Kuřecí maso den předem nakrájíme na proužky. Osolíme, opepříme, přidáme solamyl (1-2 lžíce), nakrájenou cibuli na… více o Směs z kuřecího masa
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv… Zpracujeme těsto a necháme odležet v lednici 2-3 hodiny. Potom plníme ovocem. S těstem se velice dobře pracuje a je… více o Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem
Rizoto Sicilský klan Do rozpáleného oleje nasypeme mletou papriku a syrovou rýži, krátce osmahneme, zalijeme osoleným drůbežím vývarem a… více o Rizoto Sicilský klan
Kynuté knedlíky – univerzální těsto Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí.… více o Kynuté knedlíky – univerzální těsto
Květákové placičky s uzeninou Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je… více o Květákové placičky s uzeninou
Pikantní drůbeží řízky 1. Řízky naklepeme, ochutíme jako obvykle, mírně posypeme vegetou. 2. Housky se slaninou nakrájíme na malinké kostičky… více o Pikantní drůbeží řízky
Chléb bez hnětení Osát, smíchat, vymísit (minutka stačí) a nechat kynout v chladu (lednici) 8 – 12hodin při pokojové teplotě 4 - 6… více o Chléb bez hnětení
Ananasová čína Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice,… více o Ananasová čína
Napíchaná buchta V misce smícháme ingredience na těsto, které vlijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku nebo dortové… více o Napíchaná buchta
Domácí chléb "Šumava" pečený v… ingredience dáme do pekárny v tom pořadí jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto), po vykynutí… více o Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně