Šlehané rybí filé Mírně osolené rybí filé opražíme na suché pánvi, až se rozpadne. Stáhneme z ohně, vmícháme 3 rozšlehané žloutky a… více o Šlehané rybí filé
Labužnické rybí filé Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do… více o Labužnické rybí filé
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to… Rozlousknout vlašské ořechy tak, aby zůstaly krásné půlky a minimum nepořádku kolem, může být… Celý článek
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle… Bez lineckého cukroví se štědrovečerní stůl neobejde. Je jedno, jestli máte raději linecká… Celý článek
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do… Předvánoční shon začíná, ale i v této době potřebuje rodina něco do žaludku. Poradíme vám, jak… Celý článek
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která… Pokud hledáte vánoční cukroví, které je jednoduché na přípravu a chuťově skvělé, zkuste… Celý článek
Dědkovo kuře v jogurtu Naklepané kuřecí řízky vložíme ráno do jogurtu s prolisovaným česnekem (250 ml). Večer dáme vařit brambory a chvilku… více o Dědkovo kuře v jogurtu
Jablečné řezy piškotové Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec… více o Jablečné řezy piškotové
Miluščiny košíčky s božskou náplní Těsto: suroviny zpracujeme v těsto a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odpočinout. Naplníme tenkou vrstvou formičky a… více o Miluščiny košíčky s božskou náplní
Rychlé langoše z kyšky Do kyšky rozdrobíme droždí, přidáme sůl a smícháme s moukou. Dáme do mikroténového sáčku do lednice. Po dvou hodinách… více o Rychlé langoše z kyšky
Tvarohové řezy po sté Připravíme 1. těsto smícháním všech uvedených surovin. Těsto rozválíme a na vymazaném a vysypaném plechu předpečeme. Na… více o Tvarohové řezy po sté
Fleky s kysaným zelím Na sádle zpěníme nasekanou cibulku, ke ktereé přikrájíme anglickou slaninu. Současně si dáme vařit kysané zelí, do… více o Fleky s kysaným zelím
Africké kuře Maso nakrájíme na malé řízečky, dáme do misky, osolíme a promneme s kořením, zakapeme citronovou šťávou a trochou oleje… více o Africké kuře
Znojemská omáčka Na oleji spěníme cibulku. Mezitím nakrájime maso na kostičky, nakrájené maso vložíme na osmahlou cibuli a zalejeme 1,5… více o Znojemská omáčka
Čokoládová pěna s mátou Obě dvě čokolády nalámeme na menší kousky a rozpustíme v horké lázni. Mezitím si oddělíme bílky od žloutků. Až je… více o Čokoládová pěna s mátou
Bábovka od maminky 1. Všechny ingredience kromě kakaa odměříme a dáme do mísy a promícháme metlou. 2. Část těsta dáme stranou a obarvíme… více o Bábovka od maminky
Anýzové žaludy Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracovat těsto. Nechat odpočinout v chladu. Po vychlazení z těsta… více o Anýzové žaludy
Jemný jablečný páj Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva, soli. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle… více o Jemný jablečný páj