2.5
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou kořenovou… více o Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně
Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu… více o Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700… více o Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou
Karamel je v poslední době v kurzu. Nejvíce frčí ve slané verzi, ale abyste ji mohli připravit… Celý článek
Podzim nabízí spoustu skvělých surovin, ze kterých se dá připravit plno výtečných jídel.… Celý článek
Specifická hantýrka zvaná hantec, která neodmyslitelně patří k Brnu, je směsicí hánáckého… Celý článek
Věděli jste, že během vaření a dalších běžných domácích činností uděláme klidně 500–2000 kroků… Celý článek
Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně… více o Fazolky na smetaně
Ze strouhaných brambor, mouky, vejce a soli vypracujeme hustší těsto. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme malé nočky (můžeme… více o Chundelka – polévka
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř,… více o Konšelské peklo
Heru, cukr, vodu a kakao rozpustit, nechat vychladnout, po vychladnutí odebrat 2 dcl hmoty na polevu, do zbytku přidat… více o Pařížské řezy
Houby podusíme na másle s kmínem. Veku nakrájíme na plátky, vždy dva plátky spojíme s míchanými osolenými houbami.… více o Chudí rytíři s houbami
Fazole namočíme aspoň na 2 hodinky do vody, pak je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem… více o Uzená fazolačka
Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Nebát se a nechat skutečně větší kusy, protože na flexi… více o Grilovaná zelenina na špízu
Bílky do tuha ušleháme s cukrem, po jednom přidáme žloutky, vyšleháme a nakonec lehce vmícháme mouku smíchanou s… více o Růžové srdce
- polovinu cukru, kakao a žloutky řádně vymíchat - do vaječné masy přimíchat po částech olej a vodu - poté postupně… více o Banánové řezy
Toustový chleba namažte máslem a dejte na něj plátky omytého jablka. Jablko posypte skořicovým cukrem, zakryjte plátkem… více o Jablečné tousty
Připravíme si dvě mísy. Do první smícháme mouku, cukr, prášek do perníku, kakao a ručně promícháme. Do druhé misky… více o Fifinčin hrníčkový perník
1. Promícháme všechny sypké ingredience. 2. Přidáme máslo, mrkev, vejce a mléko podle potřeby. 3. Pečeme ve středně… více o Mrkvanec