Zapečený plněný chleba Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a… více o Zapečený plněný chleba
Domácí chleba Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za… více o Česnekový lilek zapečený
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu,… Pečená husa neodmyslitelně patří k podzimnímu svátku sv. Martina. Protože ale letos připadá na… Celý článek
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít… Rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a… Celý článek
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké… Zelí patří k nejoblíbenějším českým přílohám. Je jednoduché na přípravu, levné, dostupné po… Celý článek
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu… Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Hrách zapékaný se zelím Předem namočený hrách uvaříme do husté kaše. Ke kaši zamícháme rajčatovou šťávu, kysané zelí, sůl a pepř, a směs… více o Hrách zapékaný se zelím
Vyskočky Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Mějte trpělivost a vydržte,… více o Vyskočky
Tvarohové řezy nepečené Do 1/2 l vody vsypeme pudinkový prášek s cukrem a vaříme asi 2 min. Do vlažné hmoty vešleháme tvaroh a želatinu, kterou… více o Tvarohové řezy nepečené
Hovězí maso s bramborem v alobalu Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na… více o Hovězí maso s bramborem v alobalu
Šlehačkovo-kávové řezy s jahodami Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme šlehačku, prošlehneme, přidáme mouku s práškem do pečiva a vylijeme na vymazaný a… více o Šlehačkovo-kávové řezy s jahodami
Vinařské kotlety Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme,… více o Vinařské kotlety
Česnečka Cibuli orestovat na rozpáleném tuku. Přidat česnek a zálít horkou vodou. Přidat brambory s bujonem, solí, pepřem a… více o Česnečka
Škvarkové placky Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy rozdrobíme droždí a společně s cukrem utřeme do pěny. Přilijeme několik lžic… více o Škvarkové placky
Marcipánky v míse umícháme 60 dkg polohrubé mouky,40 dkg cukru,7 dkg ořechu když dáš trošičku víc tak se nic nestane,4 vajíčka… více o Marcipánky
Tvarohová buchta rychlá a levná Těsto neboli posypku zhotovíme z mouky, hery, cukru, prášku do pečiva. Jeho 1/2 nasypeme na plech, na to dáme nádivku a… více o Tvarohová buchta rychlá a levná
Okoun po italsku Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě. Máslem vymažeme plech, rozložíme… více o Okoun po italsku
Dukátové buchtičky "mňam" Ingredience: Na těsto zaděláme a necháme kynout min. hodinu. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme kousíčky těsta a… více o Dukátové buchtičky "mňam"