Zapečený plněný chleba Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a… více o Zapečený plněný chleba
Domácí chleba Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za… více o Česnekový lilek zapečený
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se! Houbaření je takový český národní sport. Podle mykologů vyrazí každoročně do lesa na houby… Celý článek
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den… Když je před vámi parný den, nechcete se určitě hned ráno odbourat těžkou snídaní. Zkuste… Celý článek
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než… Celý článek
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po… Rajčata jsou přímo synonymem léta. Právě v tuto dobu jsou červenější, voňavější a ještě… Celý článek
Indická kuřecí stehna Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí. Na… více o Indická kuřecí stehna
Kotlety na smetanových žmolíčkách Do pekáče si nalijeme smetanu a na jemno nakrájenou cibuli, vložíme kotlety - osolené a malinko opepřené, necháme přes… více o Kotlety na smetanových žmolíčkách
Špagety s nivou Dáme vařit špagety do osolené vody. Mezitím nakrájíme malou cibuli na malé kousky. Stejně nakrájíme šunku (dušenou)… více o Špagety s nivou
Krkonošské kyselo Sušené houby dáme vařit v osolené vodě s kmínem nejméně půl hodiny. Kvásek rozmícháme ve vodě nebo troše mléka a… více o Krkonošské kyselo
Rizoto Sicilský klan Do rozpáleného oleje nasypeme mletou papriku a syrovou rýži, krátce osmahneme, zalijeme osoleným drůbežím vývarem a… více o Rizoto Sicilský klan
Opravdu domácí tatarská omáčka Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí… více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Naložený králík pečený s česnekem Králíka potřeme solí s rozetřeným česnekem a necháme ho dva až tři dny ve vodě v chladu odležet. Na pekáč… více o Naložený králík pečený s česnekem
Dýňové bramboráky Dýni nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Uvařenou dýni rozmačkáme vidličkou, zahustíme strouhankou a necháme… více o Dýňové bramboráky
Rychlé těstoviny s česnekovou… Uvaříme těstoviny, necháme trochu zchladnout. V misce si utřeme tavený sýr a rostlinné máslo, přidáme propasírovaný… více o Rychlé těstoviny s česnekovou pastou
Buchta z dýňového kompotu Smícháme vč. kompotu s nálevem, nalijeme na plech a pečeme. Potřeme čokoládovou polevou. více o Buchta z dýňového kompotu
Pstruh s tymiánovým máslem a… Vykuchaným a osušeným pstruhům(s hlavami i ocasy) párkrát nařízneme kůži z obou stran. Obě strany osolíme … více o Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
Piškotový beránek Ingredience promícháme a pečeme v dobře vymazané (ideálně sádlem) a vysypané formě cca 45 minut. Po vychladnutí beránka… více o Piškotový beránek