Zapečený plněný chleba Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a… více o Zapečený plněný chleba
Domácí chleba Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za… více o Česnekový lilek zapečený
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení! Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit… Potravinové alergie a intolerance trápí statisíce lidí, kteří si musí dávat velký pozor na to,… Celý článek
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete… Zapomněli jste včas vytáhnout maso z mrazáku? Komu se to někdy nestalo… Naštěstí existuje… Celý článek
Kokosová roláda bez vajec Piškoty umeleme, přidáme cukr, mléko, rum (dávám více než je v ingrediencích) a kakao. Rozdělím na 4 kousky.… více o Kokosová roláda bez vajec
Šlehačkový koláč Ušleháme 1/2 l smetany, přidáme 2 lžíce cukru, lžíci skořice, 5 vajec a 250 g hladké mouky. Těsto vlijeme do vymazané,… více o Šlehačkový koláč
Jelení filé na červeném víně s… Jelení filé nebo části jelení kýty, dusíme v dobrém zeleninovém základě s brusinkami, švestkovými povidly a vínem… více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Těstoviny se slaninou a houbami 1. Ve velkém hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu (vodu si můžete ohřát v rychlovarné konvici, urychlíte si… více o Těstoviny se slaninou a houbami
Brokolicové karbanátky Brokolici očistíme, nakrájíme na menší části, vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme cca 5 - 10 min povařit (nemá… více o Brokolicové karbanátky
Vepřové plátky na medu Maso nakrájíme na tenké plátky a připravíme marinádu. Plátky marinádou důkladně po obou stranách potřeme, uložíme do… více o Vepřové plátky na medu
Játrová omáčka Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme naškrábaná nebo… více o Játrová omáčka
Banánové kuře po čínsku Na oleji zpěníme med se sójovou omáčkou. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme, přidáme kari a… více o Banánové kuře po čínsku
Avokádová pomazánka Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme, dáme do misky, zakapeme citronovou šťávou, utřeme česnek, najemno nakrájíme… více o Avokádová pomazánka
Krémová dýňová polévka dle… Olej rozehřejte v hrnci a zlehka na něm osmažte nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví… více o Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Roštěnky na kmínu Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2… více o Roštěnky na kmínu
Tortové oplátky Nad parou vyšlaháme všetky ingrediencie a naplňame tortové oplátky striedavo kakaová poleva a ríbezlový džem. více o Tortové oplátky