Zapečený plněný chleba Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a… více o Zapečený plněný chleba
Domácí chleba Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za… více o Česnekový lilek zapečený
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich… Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a… Šípky nejsou jenom krásnou přírodní dekorací, která na podzim lemuje polní a lesní cesty… Celý článek
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku Nic naplat, tuk je nositelem chuti, a proto krkovice patří k nejlepšímu vepřovému masu. Navíc… Celý článek
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení! Vinobraní je v plném proudu a s ním i ochutnávky vína a burčáku. Výroba vína je poměrně… Celý článek
Gnocchi s tuňákem Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Mezitím než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném… více o Gnocchi s tuňákem
Máslovo-ořechová kolečka Těsto Mouku , cukr , ořechy , máslo a žloutek smícháme v míse do těsta .. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto… více o Máslovo-ořechová kolečka
Nepečený dort z jablek Jablka s cukrem, skořicí a 3 dcl vody rozvaříme na kaši. Pudink rozmícháme v 3 dcl studené vody a vlijeme do… více o Nepečený dort z jablek
Domácí vaječný likér žloutky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí.pak směs zshladíme,přídáme kondenzovaná mléka a vanilkový cukr… více o Domácí vaječný likér
Povidlové taštičky Z mouky, vajec, brambor a vody vypracujeme těsto, necháme odpočinout. Těsto vyválíme na 3 - 5 mm a vykrajujeme kolečka… více o Povidlové taštičky
Rychlá buchta Do mísy dáme mouku, cukr, pudink a prášek do pečiva a smícháme. Přidáme olej, mléko a žloutky. Zamícháme dle potřeby,… více o Rychlá buchta
Kapustové placičky Kapusta a uzenina asi ve stejném množství se umele nebo rozmixuje, přidá se nakrájená nebo také umletá anglická slanina… více o Kapustové placičky
Sirup z květů černého bezu Do 5ti litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes … více o Sirup z květů černého bezu
Slavnostní rybí polévka Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik,… více o Slavnostní rybí polévka
Žemlovka podle BBC Jako první krok si namočíme rozinky do rumu, aby dostatečně nasákly před použitím. Poté si připravíme nádivku z… více o Žemlovka podle BBC
Tiramisu po česku Tvaroh smícháme se Salkem - vytvoříme hladký krém, který nalejeme do mísy a prokládáme piškoty namočenými v kávě. Je to… více o Tiramisu po česku
Ovocný salát s bílým jogurtem 1.Krok: Připravíme do mísy všechny potřebné ingredience. 2:Krok: Zamícháme všechny suroviny dohromady a dáme do… více o Ovocný salát s bílým jogurtem