Zapečený plněný chleba Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a… více o Zapečený plněný chleba
Domácí chleba Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za… více o Česnekový lilek zapečený
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou… Slavit nemusíte jen začátek prázdnin, ale i jejich konec, který se bohužel nezadržitelně blíží… Celý článek
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec… Devětadvacetiletý Luke Vincentini se na rozdíl od většiny cukrářů nevěnuje jen klasickým… Celý článek
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní Když na konci léta dozrají hrušky, je důležité je rychle zpracovat, aby se nezkazily. Pokud je… Celý článek
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků Dokonalé jídlo začíná dokonalou přípravou. Profesionální kuchaři to dobře vědí, příprava… Celý článek
Brambory plněné ementálem a uzeným… Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme… více o Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Vločková kaše Vločky večer namočíme do studeného mléka. Ráno je prohřejeme, ochutíme cukrem nebo medem a omastíme máslem. Kaši však… více o Vločková kaše
Kuře v jogurtu Kuřecí maso nakrájíme na špalíčky. Smícháme jogurt se solí a kořením a do vzniklé hmoty vmícháme maso. Přes noc dáme… více o Kuře v jogurtu
Nožičky v podmáslí Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) - nejlépe na noc. Potom smícháme všechny… více o Nožičky v podmáslí
Výborný dresing Vše smícháme, podáváme k čerstvé zelenině, grilov. bramborám, rybě a všemu ostanímu, co máme rádi! více o Výborný dresing
Domácí klobásy Vepřové maso pomeleme - půlka nahrubo (šajba 10-12) a půlka najemno (šajba 4), hovězí pomeleme najemno, nejlépe 2x.… více o Domácí klobásy
Banánovo-jahodový dort Těsto: smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, vanilkový cukr, cejce, olej a mléko dohladka. Vysypeme dortovou formu a… více o Banánovo-jahodový dort
Buchty – těsto z domácí pekárny Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO (pekárna ETA, Vega, Clatronic). Po ukončení… více o Buchty – těsto z domácí pekárny
Výborné hrníčkové knedlíky Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na… více o Výborné hrníčkové knedlíky
Cizrna na italský způsob Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu… více o Cizrna na italský způsob
Česneková polévka IV. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s 1 l vody a kostkou masoxu. Až změknou, přidáme rozdrcený… více o Česneková polévka IV.
Kuře na čerstvém zázvoru s… Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700… více o Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou